Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Szekszárd

Fekete Borpince

Cím:Szekszárd, Ivánvölgy
Telefon:+36 (30) 929-5732
+36 (30) 388-4230
+36 (74) 414-785
Fax:+36 (74) 319-936
E-mail cím:
Honlap:www.feketeborpince.hu
Levelezési cím:Fekete Mihály Endre
7100 Szekszárd

Leírás

A Fekete Borpince számos hazai díj és elismerés után nemzetközi szinten is komoly eredményeket ért el. Fekete Mihály legújabb sikerét 2008-ban, a nagy presztízsű brüsszeli "Monde Selection" nemzetközi borversenyen aratta, ahol egyetlen magyar aranyérmesként egyből duplázni tudott: Az eddig is számtalan díjat hozó 2003-as Cabernet Sauvignon mellett a versenyeken most debütáló 2004-es Cabernet Sauvignon Barrique is aranyérmet nyert. Az utóbbi években a pincészet borai egyre ismertebbé váltak. A brüsszeli borverseny sikere, a dupla aranyérem immár nemzetközi szinten is növeli a Fekete Borpince és a szekszárdi borok hírnevét.

A pincészet családi vállalkozásként indult, az 1960-as évek óta foglalkozunk szőlőműveléssel. Mostanra az Ivánvölgyben található présház körzetében megvásárolt területekkel együtt 8 hektárra nőtt a család területe. Az új területek egy részét újratelepítettük 1981-ben, 1998-ban, 2000-ben és 2003-ban. Mára végrehajtottuk a fontosabb technológiai fejlesztéseket, valamint a pince és feldolgozótér felújítását és bővítését. Jelenleg az erjesztő, tároló és palackozó összterülete meghaladja a 800m2-t. A pincerész 270m-re, a tároló kapacitás 700 hl-re növekedett. Az újabb építésű pincerészben bérelhető bortrezorokat is kialakítottunk. A mostani méret és a technológiai felszereltség éppen ideális egy modern, de még emberléptékű, családias pincészet számára.

Szőlőterületeink rendkívül jó adottságokkal rendelkeznek. A már évszázadok óta híres szekszárdi borvidék egyik legkedveltebb termőhelye Ivánvölgy. A kedvező talajösszetétel és a délnyugati fekvés kiváló minőségű szőlő termesztését teszi lehetővé. A szőlő pedig a bor lelke.

Szolgáltatások, ajánlatok

A festői környezetben található közel 120 éves, eredeti építésű pince igazi vendégcsalogatónak számít. A hangulatos környezetben a borkóstolás maradandó élményt jelent minden látogatónak. Kedves vendégeinket rendezvények szervezésével is várjuk, előzetes egyeztetés alapján ízletes ételeket is kínálunk a boraink mellé.

Nyitvatartás

Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján.

Borok


...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.