Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Szekszárd

Neiner Családi Pince

Cím:Szekszárd, Őcsényi-hegy, 11244 hrsz.
Telefon:+36 (30) 438-6071
+36 (20) 967-4116
+36 (20) 211-4293
E-mail cím:
Honlap:www.neinerwine.hu
Levelezési cím:Neiner János
7100 Szekszárd, Major u. 34.

Leírás

A Neiner Pince egy kis kézműves családi borászat a szekszárdi történelmi borvidéken, amely csaknem 300 éve foglalkozik borkészítéssel mindig újra kezdve, amit háborúk, természeti csapások, diktatúrák tönkretettek, elvettek. A jelenleg két és fél hektáros gazdaság "ékköve" Szekszárd szimbóluma, az a - mára a borvidékről is majdnem teljesen kiveszett - hagyományos, "bakművelésű" Kadarka szőlő, mely két kiváló dűlőben fekszik: Őcsényi-hegyen és Porkoláb-völgyben. A közel 80 éves Kadarka tőkék ajándéka egy gyümölcsös, fűszeres, karakteres, semmi máshoz nem hasonlító ízvilágú, tüzes bor.
A Kadarkán kívül Portugieser, Zweigelt, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Olaszrizling, Chardonnay fajtáink vannak. A fajborok mellett készítünk Sillert, Rozét, házasításokat (cuvée-t). Gyakorlatilag manufakturális módszerekkel dolgozunk, megőrizve az évszázadok során átadott hagyományos eljárásokat, miközben a mai kor vívmányaiból is használjuk a feltétlenül szükségeseket. Vörösborainkat 1,5-2 évig tölgyfahordóban ászokoljuk, mielőtt palackozzuk. A birtokközpontban fekvő présházból pazar kilátás nyílik a környékre. Az épület az M6-osról már látszik, könnyen megközelíthető. Kóstoltatáskor 35 főt tudunk leültetni a présházban.

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkóstolásra előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség időpont egyeztetéssel. A borkóstolóhoz sajttálat/hidegtálat biztosítunk, illetve megegyezés szerint pincepörköltet, halászlevet. Beszélt nyelvek: magyar, angol, német.

Nyitvatartás

Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.