Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Eger

Vincze Béla BorpincészeteCím:3300 Eger, Mester u. 2.
Telefon:+36 (36) 427-515
+36 (20) 537-9337
+36 (20) 983-7615
Fax:+36 (36) 427-515
E-mail cím:
Honlap:www.vinczebela.com
Levelezési cím:Vincze Béla
3300 Eger, Mester u. 2.

Leírás

Vincze Béla többéves nagyüzemi borászkodás és tapasztalat-szerzés után, 1994-ben alapította meg saját családi pincészetét.

A borászat rendelkezik a modern szőlő-feldolgozáshoz és borkészítéshez szükséges minden eszközzel.
Mindemellett a pincészet nagy hangsúlyt fektet az egri hagyományok követésére, a hosszú és türelmes tölgyfahordós érlelésre.

A magas színvonalú borkészítést már az első, 1994-es évjárat borai is bizonyítják. Vincze Béla Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon borait az 1997-es bordeaux-i, "Challenge International du Vin" megmérettetésen a nemzetközi zsűri arany- és bronzérmekkel jutalmazta.

Néhány évvel később a birtok 2000-es Cabernet Franc-ja a szép sikert megismételte (Challenge International du Vin, 2002, aranyérem), és az Országos Borversenyen Champion díjban részesült. Az említett elismerések mellett számos hazai és nemzetközi díj igazolja a borász törekvéseit.

2006-ban Párizsban a Vins du Monde nemzetközi borversenyen a 2003-as évjáratú Cabernet Sauvignon Birtokbor nyert ezüstérmet.

Nagy öröm érte a pincészetet a 2006-os Bordeaux-i borvilágversenyen (Challenge Internationale du Vin) ahol 4 bor kapott érmet. Ennyi érmet egyetlen más hazai borászat sem kapott! Egri Bikavér 2003 Arcanum - aranyérem; Egri Cabernet Franc Arcanum - ezüstérem; Egri Cabernet Franc 2002 Birtokbor - bronzérem és Egri Cabernet Sauvignon 2003 Birtokbor - bronzérem.

A Pincészet saját tulajdonában lévő 26 ha-os szőlőterület termését teljes egészében feldolgozza. Ehhez a mennyiséghez, a vele több év óta szerződéses viszonyban álló szőlősgazdáktól még kisebb minőségi tételeket felvásárol.

A vállalkozás a már meglévő termőterületét a közeljövőben mintegy 29 ha új telepítéssel szándékozik növelni, a Borvidék legszebb és legkiválóbb termőhelyein, a szomolyai "Gyűr" dűlőben, a "Bordahegyen", valamint Eger egyik legrégebbi szőlészeti hagyományokkal rendelkező területén, a legendás "Mészhegyen". 2005-re 12.5 ha telepítése valósult meg.

A birtok fő célja kiváló minőségű, nagy érlelési potenciállal rendelkező Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot és Pinot Noir borok készítése.

A kínálatban különleges helyet foglal el az Egri Bikavér, mellyel a birtok kizárólag kiváló évjáratokban lepi meg a fogyasztókat.

A fehér borok kedvelőinek Vincze Béla gyümölcsös, könnyen fogyasztható Chardonnay-t és Traminit, míg a hölgyeknek Pincészete egyik érdekességét, a "Lady Rosé"-t ajánlja.

A termőterületek növekedésével jelentősen nőtt a hordós borok borok érlelésére szolgáló tárolótér igény. Így vált szükségessé egy csodálatos román-kori hangulatot árasztó, több száz évesnek látszó érlelőpince megépítése. A 2003 tavaszától 2004 késő őszéig tartó munkák eredménye lett az 1000 m²-es téglapince. (Borbazilika)

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkóstolás, pincelátogatás, vinotéka.

Étkezési lehetőség: megbeszélés szerint tudunk étkezést biztosítani.

Nyitvatartás

Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján.

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.