Cím: | 3300 Eger, Verőszala út 66. |
Telefon: | +06 (70) 452-2626 |
| +06 (36) 537-232 |
E-mail cím: | |
Honlap: | kovacsnimrodwinery.hu/ |
Leírás
FILOZÓFIA
A jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród Winery tulajdona. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettünk, melyek itt érzik otthon magukat és így világszínvonalú borokat készíthetünk belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül - mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc -, büszkék vagyunk a hagyományos magyar borainkra, a Furmintra és a Kékfrankosra is.
Szőlőültetvényeinket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, a kézi munkára alapozott termesztés-technológiával gondozzuk. Egészséges és örömöt adó szőlőinket évről évre kézzel szüreteljük, hogy tökéletes borok készülhessenek belőlük.
BORÁSZAT
A Kovács Nimród Winery Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Már a 18. században százával voltak présházak a városban, éppen olyanok, mint borászatunk hét összefüggő épülete. A présházak közvetlenül a pincék elé épültek, hogy a helyben történő szőlőfeldolgozást lehetővé tegyék. A szőlő fermentálása után a bort a hideg pincékben, hordókban tárolták. A Kovács Nimród Winery a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva és a több száz éves hagyományt követve készíti világszínvonalú borait.
Korszerű, minden tekintetben felújított borászatunkban mindig örömmel látjuk Önt vendégül!
SZŐLŐTERÜLETEK & SZŐLŐFAJTÁK
Nagy Eged (Eger), 10 hektár GPS: 47.926149,20.418516
Egyedülálló fekvésű, dél-délnyugati irányú, meredek terület. Talaja mészkő, amely a bornak különleges, ásványos jelleget ad.
Fajták: Furmint, Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Cabernet Franc és Merlot.
Nyilasmár (Noszvaj), 8 hektár GPS: 47.929657,20.499752
A bogácsi tónak köszönhetően egyedi mikroklímával rendelkező terület. Talaja ásványi anyagokban gazdag, emiatt karakteres, szép, üde, gyümölcsös borokat ad. Talaja gránit/vulkanikus, fekvése dél-délnyugati.
Fajták: Chardonnay, Pinot Noir, Syrah és Kékfrankos
Nagyfai (Noszvaj), 12 hektár GPS: 47.938916,20.493228
Enyhe lejtésű, helyenként köves talajú, harmonikus és kerek borokat adó terület.
Fajták: Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc
Szolgáltatások, ajánlatok
BORKÓSTOLÓK
Látogatás a borászatnál
A minőségi borfogyasztás tradícióra, tiszteletre, bizalomra, meghittségre épül. Mi büszkék vagyunk kiváló borainkra, amelyek egyedi művészeti alkotások: ötvözik az Egri Borvidék terroirjának szépségét, az alkotó borászok tudását és a magyar és amerikai tanácsadóink szakértelmét.
A tufába vájt, 80 főt befogadni képes kóstolóhelyiségeink a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek. Előzetes bejelentkezés alapján többféle borbemutató programot ajánlunk, amelyek során pincelátogatás, technológiai ismertető, és természetesen borkóstoló szerepel. Minden vendégünknek egyedi figyelmet szentelünk, örömmel segítjük abban, hogy megismerjék a borkészítés titkait, és értő borkóstolóvá válhassanak. Hangulatos kóstolóhelységeink Önökre várnak! Jöjjenek és hozzák magukkal barátaikat, üzletfeleiket is!
Bepillantás a KNW ízvilágába - Borkóstoló borkorcsolyával
A fehér, rozé és vörösborok mellé pogácsát, különféle sajtokat és ásványvizet kínálunk. Vendégeink a borsor megízlelése után átfogó képet kapnak a Kovács Nimród Winery ízvilágról.
Évjáratkóstoló - Időutazás a hordó és palack segítségével
Tematikus kóstoló, egy kiválasztott fajta (pl. Chardonnay, Kékfrankos), vagy márka (pl. Rhapsody, NJK) évjáratonkénti újrakóstolása, összehasonlítása. Felidéződnek a régmúlt évjáratok, s ki-ki eldöntheti, melyik áll szívéhez közelebb: az összeért, lecsillapodott palackvilág, vagy a hordóban duzzadó, ifjonti hevesség.
Bepillantás a borász alkotóműhelyébe - Komponáld meg saját Egri Borod!
Olyan lehetőséget kínálunk a borokhoz értő, vagy azokról véleményt formáló, alkotó kedvű látogatóinknak, mely során átélhetik a borászat művészi pillanatait, elleshetik a borkészítés műhelytitkait, megismerhetik a borok arculattervezésének szempontjait. A programban résztvevők négy alapbor felhasználásával, a már-már tudományos munkához szükséges eszközök segítségével állíthatják össze a bort, amely legjobban kifejezi az egri borról kialakított elképzelésüket. A házasítás technikáját, az alkotómunka lépéseit, a különböző komponensek társításának szempontjait borász szakirányítása mellett sajátíthatják el. A komponálás során legfeljebb három borházasítást lehet készíteni, melyek közül a legjobban sikerültet maguk az alkotók “vakbírálattal" minősítik. A legszebbnek talált, győztes bor alkotója elismerésül egy palack vörösbort kap ajándékba. Igény szerint a kóstoló gazdag hidegtállal vagy meleg étellel is kiegészülhet.
A programok végén vásárlási lehetőséget biztosítunk!
További információ és bejelentkezés:
+36 70 452 2626
Nyitvatartás
Hétfőtől péntekig 8-16 óráig
Más időpontban levő borkóstoló vagy borvacsora esetén előzetes bejelentkezés szükséges.