Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Pannonhalma

Pannonhalmi Apátsági PincészetCím:Pannonhalma, Vár u. 1.
Telefon:+36 (96) 570-222
Fax:+36 (96) 570-176
E-mail cím:
Honlap:www.apatsagipinceszet.hu/
Levelezési cím:Pannonhalmi Borház Kft
9090 Pannonhalma, Vár u. 1.

Leírás

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a "bölcsen és erővel munkálkodó kéz" nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

A mintegy 2000 m2 alapterületű pincészet, mint nyitott pince, alkalmas és helyet ad a borászat iránt érdeklődő, borkedvelő közönségnek, hogy betekintést nyerjen a borászati munkákba, vagy szervezett kóstolók keretében ismerje meg az Apátsági Pincészet termékeit.

Szolgáltatások, ajánlatok

A látogatás a Pannonhalmi Apátsági Pincészet által szervezett szakszerű vezetéssel történik, amelynek keretében vendégeink betekintést nyerhetnek a bencés szőlő- és borkultúra történelmébe, megismerkedhetnek az új épületegyüttessel illetve a borkészítés technológiai folyamataival, valamint megkóstolhatják borainkat.

A klasszikus pinceágban létrehozott kóstoltató részben 50 főt tudunk kényelmesen leültetni és megismertetni borainkkal. Étkezési lehetőség nincs a pincénkben. Ha erre igény van, azt  a közeli Szent Márton étteremben tudjuk megszervezni.

Jó idő esetén május elejétől augusztus végéig minden nap, szeptemberben pedig hétvégenként 12.00 és 19.00 óra között üzemel kóstolóteraszunk, ahonnan a monostori levendulaültetvények és a Keletre nyúló táj csodálatos képe tárul látogatóink elé. Az időjárástól függően működő teraszon azoknak a vendégeknek is alkalmuk nyílik aktuális boraink borkóstolására, akik nem kívánnak pincelátogatási programon részt venni, vagy éppen csak egy kellemes délutánt szeretnének eltölteni ebben a páratlan környezetben.

Nyitvatartás

Májustól szeptemberig minden nap, szeptemberben hétvégenként 12-19 óráig, illetve előzetes bejelentkezés alapján.

Borok


...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.