Cím: | Pannonhalma, Szabadság tér 27. |
Telefon: | +36 (96) 471-730 |
| +36 (30) 459-2509 |
| +36 (96) 471-240 |
Fax: | +36 (96) 470-561 |
E-mail cím: | |
Honlap: | www.borbirodalom.hu |
Levelezési cím: | Hajduk Henriett 9090 Pannonhalma, Fenyvesalja 4. |
Leírás
A Pannonhalmi-dombságot a történelmi emlékezet óta mindig borította szőlő. Királyok is jártak hajdan e tájon és nem vetették meg a kupába való jó bort.
Most egy olyan birodalomba hívjuk a jó bort és a jó hangulatot kedvelőket, amelyet nem csak a szakma ismer el, hanem az egyre sokasodó hazai és külföldi közönség is.
Mert hát..., ahogy a régi mondás tartja: legjobb a bor a tövén, azaz, igazán jól csak a pincében esik a borozgatás.
A bor világából hónapról hónapra többet gyarmatosít a tudomány, s nyomában ott topog az útkereső borász. A boroknál nem a fajta vagy a borvidék a legfőbb védjegy, hanem a termelő neve, hiszen ő az, aki végső soron a filozófiát, az egyediséget és a különlegesség garanciáját adja a bornak.
A Pannonhalmi Borbirodalom védjegye:
Hajduk Henriett közgazdász, szőlész-borász szakmérnök.
Borszakértői tudását a Ruszti Nemzetközi Borakadémián mélyítette el. 2003-ban a borvidék legeredményesebb termelője címet kapta.
Szolgáltatások, ajánlatok
A borbirodalom, a falu központjában, a főapátság történelmi környezetében vár mindenkit: férőhelyünk nyáron: 160 fő. télen: 90 fő.
Vinotékánk gazdag kínálatából nehéz választani, ezért ajánljuk, hogy előbb kezdjük a hordók társaságában, a több száz éves pincében.
Télen-nyáron kellemes itt időzni, ahol még a csupán bort kedvelő is gyorsan egy picit szakemberré válhat.
A Borbirodalom pincészetét 1998-ban a Pannonhalmán elsőként nyitottuk meg. Munkatársaimmal arra vállalkozunk, hogy a borvidék borainak jellegzetességeit bemutassuk és bevezessük a vendégeinket saját termésű szőlőnkből készült borainak kóstolásának különleges világába, hogy egy kicsit bepillanthassanak a szőlészet és a borászat művészetébe is.
Pincemester, borkorcsolya, alma és dió segít a borok ízlelési tudományának elsajátításában.
A különleges módon csapra vert hordókból mindenki csapolhat a neki legjobban ízlő borból.
A borkóstolás után térjenek be éttermünkbe, ahol számos ínyenc étek közül választhatnak.
Esküvők, konferenciák szervezésével is foglalkozunk. Munkahelyi, baráti közösségeknek pedig évszakonként az alábbi programokat javasoljuk:
- tavaszi munkák a szőlőben - hagyományok, szokások, munkadalok
- nyári munkák a szőlőben - hagyományok, szokások, munkadalok
- szüret - szőlőszedés, préselés, must kóstolás, szüreti étkek, dallamok
- Márton napi hagyományok Szentmártonban (Pannonhalmán)
- Évzáró bulik
- Új esztendő malacságai
Nyitvatartás
Egész évben, márc.30-okt.30-ig: 11-19 óráig naponta, télen bejelentkezés alapján.
Borok