Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Budapest

Katona Borház Kft.Cím:1221 Budapest Borkő utca 6-12.
Telefon:+06 (20) 221-0871
+06 (1) 226-3513
E-mail cím:
Honlap:www.katonaborhaz.hu

Leírás

A Katona Borház Kft. 1996 őszén alakult vállalkozás, amely felélesztette a családi hagyományokat. Jelenleg 55 hektáron termesztünk szőlőt a Balaton déli oldalán, a boglári borvidéken.

Ezen a tájon már több, mint ezer éve termesztenek szőlőt. A terület adottságai igen jók, a klimatikus viszonyokat a Balaton víztükre kedvezően befolyásolja, a talaj változatos, jó szerkezetű, a táj szelíd lankáinak kitettsége is tökéletesen megfelel a szőlőtermesztés kritériumainak. Az itt termett borokat a finom szőlőzamatok és illatok, valamint a kiegyensúlyozott savszerkezet jellemzi.

A legjelentősebb világ-fajták (Chardonnay, Zöldveltelini, Sauvignon Blanc, Tramini, Semillon, , Cabernet Sauvignon, Merlot) mellett igazi magyar szőlőfajtákat (Leányka, Királyleányka, Olaszrizling) is termesztünk.

A szőlőt boglári pincészetünkben dolgozzuk fel és érleljük palackozásig, valamint kierjedt boraink egy részét budafoki pincénkbe szállítjuk további kezelésre, érlelésre. Itt történik a palackozás és ezután az értékesítés is. Fehér-, rosé- és vörösborainkat reduktív körülmények között acéltartályokban tároljuk palackozásig, emellett készülnek borok 225 literes barrique es 500 literes ászokhordókban is.

Borászatunk munkájában szerves szerepet tölt be a második generáció, azaz családunk fiatalabb tagjai új színt visznek a vállalkozás életébe, ahol a technológia jól összefér a hagyományokkal.

Boraink a nyári napsugarat, az aranyló fürtöket, a tavaszi friss erőt és a termékeny földet rejtik palackba. Az eredmény: tiszta, gyümölcs ízű, zamatos borok, finom savtartalommal.

Szolgáltatások, ajánlatok

Budafoki és balatonboglári pincéinkben rendezvény helyiségeket alakítottunk ki, ahol egyedi, minden kívánságot kielégítő programokat tudunk szervezni.

Pincéink alkalmasak tréningek, előadások, borkóstolók megtartására. Rendezvényeinken az igényeknek megfelelően hideg és meleg étel fogyasztására nyílik lehetőség svédasztalos formában. Megoldást kínálunk egyszerű borkóstolóktól a díszvacsorák megtartására. A csoportokat 8 főtől fogadjuk előzetes egyeztetés alapján.

A helyszínen kedvezményes borvásárlási lehetőséget biztosítunk.

Borházunkban lehetőség nyílik pincemesterünk kíséretében megismerkedni a borkészítés, hagyományaival, szokásaival. Pincén végighaladva történeteket, ismertetőket kapunk a különböző borfajták készítéseinek titkairól. A borról pedig "másképpen és máshogyan" az eddigi megszokások helyett.
Cégünk arra törekszik, hogy minden évben néhány igazi borkülönlegességet mutasson be a borkedvelőknek, ínyenceknek. Ezek a termékek ízvilágukban, zamatukban és egészségvédő hatásukban egyedülállóak a világon.
Fentieken túlmenően cégünk vállalja partyk egyéb rendezvények megtartásán kívül borkóstolóval egybekötött szüreti programok lebonyolítását, születésnapi, évfordulókra szervezett "ceremóniák" megszervezését is.

Hiszünk abban, hogy boraink a vendégek elégedettsége mellett egészségi állapotuk megőrzéséhez, javításához is hozzájárulnak.

Nyitvatartás

rendezvények: foglalás, megbeszélés alapján
borvásárlás: hétköznaponként 8-16 óra között, illetve előre egyeztetetten egyéb időpontban is megoldható

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.