BCE Soós István Borászati és Üzleti Szki 1221 Budapest, Kossuth Lajos u. 83.
Leírás
Szeptemberben induló képzéseink:
- Bor- és pezsgőgyártó technikus nappali és levelező tagozaton is! (OKJ 54 541 01)
- Borász tanfolyam (OKJ 33 621 01)
Részletek honlapunkon!
Gazdaságunk a régi térképek szerint az Ó-hegy Udvari (Holfhut) dűlőben terül el. Napjainkra a környék teljesen beépült, s ma már csak a közel négy hektáros szőlőterület emlékeztet az egykor oly híres budai borvidékre. Az enyhén déli lejtésű, lösztalajú és páratlan mikroklímájú terület biztosítja a jó minőségű alapanyagot az iskola tangazdasága számára.
A korszerűen felszerelt oktatóbázisnak köszönhetően a borkészítés folyamata végig követhető a szőlőtermesztésen, szőlőfeldolgozáson és a különböző borkezelési technológiákon keresztül egészen az értékesítésig.
Szolgáltatások, ajánlatok
Kínálatunk a következő eseményekre, terembérleti lehetőségekkel:
Rendezvényterem (esküvők) 180-200 fő
Baráti összejövetelek,(lovagterem) 60 fő
Céges tréningek, megbeszélések, tárgyalások
Borturizmus
A Tangazdaság nem csak a szakmai oktatásnak, a szőlőtermesztésnek, szőlőfeldolgozásnak, a bor készítésének, palackozásának a területe, hanem a teljes képzés keretében kialakítottuk a borturizmus feltételrendszerét is. A borturizmus elterjedésével egyre szükségesebbé vált gazdaságunkban a szálláslehetőség kialakítása. A szálás helyek a rendezvényekkel együtt tanulóink számára nyújtanak szakképzési lehetőséget, hogy a vendéglátás ismereteit elsajátíthassák.