Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Tök

Nyakas PinceCím:Tök, Központi major
Telefon:+36 (23) 341-129
+36 (30) 410-3505
Fax:+36 (23) 341-095
E-mail cím:
Honlap:www.nyakas.hu
Levelezési cím:Nyakas Pince, Nagy Péter
2073 Tök, Központi Major

Leírás

Tevékenységünket a Budai hegység nyugati, valamint a Gerecse délkeleti lejtőivel határolt Zsámbéki medencében folytatjuk. Ültetvényeink a 250-300 méter tengerszint feletti magasságban lévő domboldalakon Tök és Budajenő falvak határában fekszenek. A nem túl forró klíma, a jó fekvés, a meszes altalaj, és nem utolsó sorban a hozzáértő szakemberek biztosítják, hogy főként a fehérborok világában a legjobbak között legyünk. Pincészetünk nevét a medencét átszelő Gerecse hegység nyúlványáról a "Nyakas"-ról kapta.

A környéken a szőlőtermesztés a római korig visszavezethető. A középkortól már jelentős szőlő és pincekulturával rendelkeztek falvaink. Máig büszkék a Budajenőiek a pápai beszállítói minősítésükre.

Jelenlegi 126 ha szőlőterületünkön belül a régebbi széles sortávú függöny művelésű és a legújabb nagy tőkeszámú ültetvény egyaránt megtalálható. Folyamatosan felújítjuk szőlőinket, a legjobb területeinken, a leginkább megfelelő művelési módok szerint. Különös gonddal foglalkozunk a tőkék terhelésével és az egyes fajták speciális igényeivel. A minőségi borkészítés feltételének tartjuk a kíméletes kézi szüretet, nem ritkán a kora hajnali vagy éjszakai órákban. Valamennyi ültetvény része a környezetkímélő integrált művelésnek, de elindítjuk a bio termelést is.

Szolgáltatások, ajánlatok

Előzetes bejelentkezés alapján lehetőség nyílik borkóstolásra, pincelátogatásra szakértő vezető segítségével. A borok mellé borkorcsolyát szolgálunk fel.

Nyitvatartás

Kedd-szombat: 9-17h, illetve előzetes egyeztetés alapján.

Borok


...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.