Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Markaz

Kovács Pince

Cím:Markaz, József A. u. 6.
Telefon:+36 (20) 946-5291
+36 (37) 363-657
+36 (20) 918-8807
Fax:+36 (37) 363-657
E-mail cím:
Honlap:www.kovacs-pince.hu
Levelezési cím:Kovács Ferenc
3262 Markaz, József A. u. 6.

Leírás

Markaz község a Mátra déli lejtőjén, a Kékes lábánál, festői környezetben terül el. Kedvező földrajzi adottságát az írásos dokumentumok szerint már az 1740-es években felismerték és kihasználták az itt élők. A szőlőtermesztés kultúrája erre az időre vezethető vissza.

A család dédapáig visszamenően foglalkozott borászattal. Az akkori 1-2 parcellás gazdaság mára 19 hektárra nőtte ki magát. Ebből termő szőlő 3,5 hektár, és 4 hektár központi törzsszőlő ültetvény, aminek egyik fele idén hozza első termését.

Ide már olyan fajták kerültek telepítésre, amit palackos borként kívánunk értékesíteni. Ilyenek a CABERNET SAUVIGNON, TRAMINI, a KÉKFRANKOS, MERLOT, CHARDONNAY, SZÜRKEBARÁT.

A palackozást 1995-ben kezdtük a Zweigelt fajtával. 1996-ban bővült a választék a Cserszegi fűszeressel, a Traminivel, Chardonneyvel, és a Cabernet sauvignonnal. 1997-ben következett a Muskotály, majd a Merlot, és a különleges minőségű Szürkebarát, így jelenleg 8 fajtát kínálunk eladásra.

Vevőink elsősorban belföldi éttermek, üzletek, de szállítunk speciális megrendelésekre, konferenciákra is. Évi forgalmunk egy-egy fajtáből 2000-5000 palack.

Minőségi garanciát biztosít, hogy a szakmában 30 évet töltöttem el először borászként, majd borászati ágazatvezető-ként és végül a bor managereként. A szövetkezetben szerzett tapasztalataimat most a magángazdaságban hasznosítom. A hét év alatt elnyert aranyérmek, nagydíjak, oklevelek a szakma elismerését, míg a visszajáró vendégek, törzsvevők a vásárlók elégedettségét tükrözik.

Az utánpótlás kérdése megoldott családunkban, hiszen a fiam időben "beoltatott" a szakma szeretetével, így ő viszi tovább a családi gazdaságot. Reméljük, hogy neki ez a "birtok" már a megélhetését is biztosítani fogja.

Szolgáltatások, ajánlatok

200 éves pincénkben, 30-50 fő részére, előzetes bejelentkezés alapján borkóstolásra van lehetőség.

Nyitvatartás

Egész évben.

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.