Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Somlóvásárhely

Fazekas Borpince (Vino-Trans Kft.)

Cím:8481 Somlóvásárhely, Ady Endre út 2.
Telefon:+06 (88) 506-260
+06 (30) 226-667
Fax:+06 (88) 506-261
E-mail cím:
Honlap:www.somlopezsgo.hu
Levelezési cím:Fazekas András
8481 Somlóvásárhely, Ady Endre út 2.

Leírás

A Fazekas család vásárhelyi őseit már évszázadok óta somlói szőlősgazdák, vincellérek között találjuk. A Somló első szakképzett borásza is a családból került ki az 1800-as években, a mostani tulajdonos dédöregapja személyében.

Fazekas András birtokai a hegy legjobb fekvésű, déli - vásárhelyi - oldalán vannak, ezek a lejtők termik a legjobb minőségű, legzamatosabb somlai bort.

A déli hegykaputól már jól látszik a borászat központja, a piros cseréptetős, sárga Fazekas pince.

A Fazekas pincében kitűnő évjáratú folyóborokat kóstolhatunk. Ínyencek ne feledkezzenek meg a híres óborkészletről sem! Tudatos munkával igyekszük kialakítani egy mini bormúzeumot, ennek köszönhetően 1990-ig visszamenőleg kóstolhatnak a látogatók somlai óborokat.

Szolgáltatások, ajánlatok

A VINO-TRANS KFT.-nél (Fazekas András) készül 1999-től titkos receptúra alapján válogatott minőségű somlai borokból az antik zöld üvegekbe töltött, parafadugós "SOMLÓ PEZSGŐ".

A Somló Pezsgő termőhelyhez kötött minőségi pezsgőcsalád, három féle termékkel: száraz, félszáraz és édes változatban. Továbbá, a pezsgők között is ritkaságnak számító extra száraz pezsgőt is készítünk - többek szerint ez az igazi minőség.

A sorszámozott zárjeggyel ellátott minőségi pezsgő kizárólag somlói borból készül, amelyet már a szüreteléskor pezsgő alapbornak válogatunk ki. A teljesen érett, ép és egészséges fürtöket külön szedjük és irányítottan 15 °C-on erjesztjük. Az így kapott alapbort minimum egy évig (tradicionálisan) fajtánként külön érleljük fahordókban.

Az alapborok furmint, olaszrizling, juhfark, hárslevelű fajtákból állnak. Attól függően, hogy milyen pezsgőt kívánunk erjeszteni, a receptúra alapján a fajtákat úgy keverjük össze. Ezt az alapbort édesítjük, majd irányított erjesztéssel 17 °C-on válogatott élesztőkkel nyomás alatt fermentáljuk. A nyers pezsgőt legkevesebb fél évig érleljük, majd ízesítjük, készre kezeljük és exkluzív palackokba töltjük.

A Somlói borturizmus keretében pincészetünkben lehetőségünk van csoportok (nyugdíjas találkozók, családi és baráti összejövetelek, jutalom rendezvények, osztálytalálkozók) fogadására 10-100 főig, a bor,- és pezsgőpalackozó meg- látogatására, pezsgőkóstolással egybekötve.

Nyitvatartás

08-18 óráig

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.