Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Somlóvásárhely

Csordás-Fodor Borház

Cím:Somlóvásárhely,
Telefon:+36 (30) 217-8470
Fax:+36 (88) 509-875
E-mail cím:
Honlap:www.somlowine.com
Levelezési cím:Csordás Sándorné
8400 Ajka, Újélet 14/A.

Leírás

Borházunk saját termelésű és palackozású minőségi somlói borok értékesítésével, borkóstoltatással, borturizmussal foglalkozik. A pincészet egyszerűen megközelíthető a 8-as főútról Somlóhegy irányába lefordulva, de a borház sárga épülete már a főútról is látható.

A borok cégünk főborászának Andrónyi Lászlónak munkáját dícsérik, aki 8.5 hektáron hasznosítja a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem Borász Szakán tanultakat. Borainkat reduktív eljárással, hűthető tartályokban készítjük, majd fajtától függően kellő ideig ászokoljuk. A palackozott minőségi borok előállítására koncentrálunk. Borászatunk borai közül négyet emelnénk ki.

Juhfarkunk illatában és ízében a somlói talaj dominál, ásványi jellegű ízjegyekkel, diszkrét animalitással, leheletnyi karamellizált ízzel. Különösen ajánlanám figyelmükbe Juhfark válogatásunkat a 2006-os évjáratból, mely intenzív illat- és zamatanyagával, mineralitásával a somlóiság megtestesítője.

Chardonnayunk illatában érezhető a késői szüret, a jellegzetes somlói ízvilág, savai izgalmasak, magas alkoholtartalma ellenére kiegyensúlyozott, hosszú bor.

Olaszrizlingünk halvány, szalmasárga, tiszta visszafogott, fiatalos illattal. A 2007-es évjáratú olaszrizling borunkat Magyarország legjobb újborává választották!

Furmintunkban érezhetően megmutatkozik a fajta bazalt- és gránitszeretete. Igazi somlói bor, markáns savakkal, hosszú utóízzel.

Szolgáltatások, ajánlatok

Az utóbbi két évben nem csak nagy technológiai fejlődés jellemzett bennünket, hanem maga a pince is kicsinosodott és a Somló és Környéke Borút Egyesület tagjaként várjuk a bort kóstolni vágyókat. Bográcsozásra, grillezésre is van lehetőség. A környéken a Somló különleges, élményszámba menő látványán kívül számos kirándulási lehetőség biztosítja a teljes kikapcsolódást. Látogasson el hozzánk, kóstolja meg borainkat, ismerje meg ezt a csodálatos tájat. Szeretettel várjuk!

Rendezvények:
Számos kirándulási lehetőség biztosítja a teljes kikapcsolódást. 25 km-es körzetben kirándulást tehetünk Sümegre, Herendre, de 40 perc alatt a Balatonra vagy Sárvárra is megérkezhet a kiránduló.

Nyitvatartás

Egész évben, 8-16, szezonban 8-18 óráig. Előzetes bejelentkezésére számítunk amennyiben nagyobb csoporttal érkezésne!

Borok


...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.