Főbb jellenzők: száraz fehérbor
Leírás
Már a név hallatán is végigfut valami ínycsiklandozó, de kellemesen titokzatos, bizsergető várva várt ismeretlen érzés az ízlelőbimbóinktól egészen a gyomrunkig! Nem járunk mesze az igazságtól, főleg ha megtudjuk, hogy ez egy reduktív jellegű, friss, gyümölcsös, könnyű fehérbor, melynek előállítására, megismertetésére fogott össze négy baranyai, egészen pontosan szigetvári borász. Íme a recept: vedd alapul az olaszoknál oly népszerű gyöngyözőbor ötletét /frizzantét/, párosítsd a magyar éghajlat által adott fajtákkal, főleg a mediterrán jellegű pécsi, mecsekaljai borvidék boraival. A királylányka, a rajnai rizling és a rizlingszilváni ebben a változatban egy forró nyári estén 7-8 °C-on méltó társa lehet akár aperitifként akár csak magában is a halételeknek, a fehér húsoknak, salátáknak. A Borzongás, akárcsak olasz példaképe a tapasztalatok szerint igen kedvelt a hölgyek és a fiatal generáció körében. A bennelévő buborékok felfrissítik a fogyasztót és felpörgetheti a hangulatot. A belső tartalom és a külső megjelenés összhangját erősíti a bor csomagolása: a címke csábítóan erotikus kerek formái. Praktikusan nyitható-zárható igényes füstszínű üveg a dugóval. S bár a négy borász mindegyike saját stílusjegyeket csempész a saját nedűjébe, azonban elmondható ez egy valódi helyi jellegű összefogás, melyet keretbe foglal a közös arculat, s a minőségi kontroll.