Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Baja

Sümegi és Fiai Szőlőbirtok és Pincészet

Cím:Baja
Telefon:+36 (79) 325-766
Fax:+36 (79) 325-766
E-mail cím:
Honlap:www.sumegi.hu
Levelezési cím:Dr. Sümegi József
Baja, Pf.:1250

Leírás

Cégünk központi irodája, a pincészet, a borospincék és a palackozó Baja városának határában található. Budapesttől az 51-es főúton haladva a 153-as kilométernél látható pincészetünk egy gyönyörű fekvésű, 32 hektáros szőlő ültetvény közepén.
Chateau jellegű pincészetünk, antik bútorokkal berendezett fogadó termében szeretettel fogadjuk vendégeinket, akiket hangulatos borkóstoló pincénkben ismertetünk meg borainkkal. Látogatásuk során megtekinthetik Faragó Miklós jellegzetes, a borkultúrával kapcsolatos festményeit, aki a család barátjaként készítette el remekművét számunkra.
Természetesen mindenki körbe sétálhatja pincészetünket, hogy megismerkedjen  a modern borkészítési technológiákkal (hűthető acéltartályok, legmodernebb prések...), illetve a hagyományos és barrique fahordós érlelési módszerekkel és az azokat övező hangulattal.
Minden látogatónknak büszkén mutatjuk be a 7 hektáros ültetvényt, ahol az Ambrózia jégbor alapjaként szolgáló Rajnai Rizling szőlőt termeljük. Fontos tudni, hogy nem csak a szőlőfajta, a fagyott szemek, hanem az ültetvény fekvése is igen fontos a megfelelő jégbor elkészítéséhez. Ez a 7 hektár egy kis folyó partján fekszik, így az ősz során a reggeli dér és köd beburkolhatja a tőkéket. Köszönhetően enneka, a Tokajban is ismert botrytis gomba meg tud telepedni a szemeken. Ez a gomba üt apró lyukakat a szemek falán, így az ősz során lassan elpárologhat azokból a víz és csak az aromák, illatok és a rengeteg cukor marad bennük.

Szolgáltatások, ajánlatok

A szakmai túrán és a borkóstoláson túl alkalom nyílik meglátogatni Bajától 15 kilóméterre, Nemesnádudvaron lévő pincemúzeumunkat. A pince több pinceágból tevődik össze, amelyek a bennük található szobrok és kiállítások neveit viselik, mint Dionüszosz, Bacchus, Borvilág, Boroszág és Szt. Orbán ágak. Látogatóink a nevezett stációknál megállva kell, hogy elfogyasszák boraikat a borkészítés hagyományainak tiszteletére. A Borvilág ágban a világ 40 bortermelő országából összegyűjtött borkollekciót, míg a Borországban a 23 magyar borvidéket képviselő gyűjteményt csodálhatnak meg vendégeink.
E kiváló klímájú pincében érleljük pincészeteink legnemesebb borait is.
Hangulatos borboltunkban pedig a látogatás után meg is vásárolhatják borainkat kedves vendégeink, hogy otthon is felidézhessék e kellemes nap emlékeit.
Kérjük, látogasson el hozzánk, hogy a nagy Alföld e kicsiny csodáját megmutathassuk!

Nyitvatartás

Egész évben, előzetes bejelentkezés szükséges.

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.