Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Dörgicse

Pántlika Pincészet

Cím:8244 Dörgicse, Fő utca 67
Telefon:+36 (87) 444-379
+36 (70) 322-2777
Fax:+36 (87) 444-379
E-mail cím:
Honlap:www.pantlikapinceszet.hu

Leírás

"EGY SZÉP BOR, EGY SZÉP GONDOLAT"
A híres, történelmi borvidéket változatos geológiai viszonyok jellemzik. A Dörgicse-völgy a Balaton-felvidék közepén, az első vulkáni kúp és a Balaton között húzódik. A meszes agyagtalaj vulkáni hamuval rétegzett, ezért az itt termelt borokat különleges ízkarakter jellemzi. Dörgicse község 4 km-re helyezkedik el a Balatontól, bel- és külterületének nagyobbik része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területéhez tartozik. A település megőrizte építészeti hagyományait, ápolja műemlékeit, óvja természeti értékeit. Számos látnivaló, sétaút várja az idelátogatókat.
A Pántlika Pincészet Dörgicsén a falu közepében, a régi felső-dörgicsei magtárban található. A pincészet mozgatóereje a "szőlő iránti rajongás és a bor szeretete". A gazdaság jelenleg 40 Ha saját szőlőültetvényt művel. Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Szürkebarát, Sárgamuskotály, Juhfark, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon fajtákat termelnek. Boraik  könnyűek, frissek, gyümölcsös karakterűek.
A pincészet célja kezdetektől fogva a kiemelt minőségű borok készítése és a kulturált borfogyasztás terjesztése. A pincénél helyben minden nap munkaidőben várjuk az egyéni vendégeket, de csoportokat 60 főig előzetes bejelentkezés után bármikor fogadunk. A borkóstoló mellé kívánságra hideg vagy meleg borkorcsolyát is biztosítunk. Borozónk kiválóan alkalmas családi, baráti, céges összejövetelekre, beszélgetésekre!
Budapesten a Királyi Pál utca 10 szám alatt a saját borházukban is beszerezhetőek boraink, valamint 25 más pincészet termékeihez is kedvező áron juthatnak az odalátogatók. Céges rendezvényeket, kitelepült borkóstolókat, személyre szabott címkézést is vállalunk.
A pincészet rendszeresen szerepel szakmai kiállításokon, borkóstolókon, szervezett bírálatokon, ahol mindig jó eredményeket érünk el.
Látogasson el hozzánk, legyen boraink barátja! Szívesen látjuk!

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkereskedelem
Borkóstolás hideg , meleg borkorcsolyával
Borértékesítés
Borászat

Aktuális ajánlatok, akciók a honlapon!

Nyitvatartás

H-P  8-16
Sz   10-14
Egyéb időpontokan egyeztetés a 70-3222777 számon

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.