Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Pécsvárad

Kis Bocz Pincészet

Cím:Pécsvárad, Szászvölgytető 5.
Telefon:+36 (70) 567-9854
+36 (72) 465-146
E-mail cím:
Levelezési cím:Kis Bocz János
7720 Pécsvárad, Vár utca 13.

Leírás

Pécsvárad a Keleti-Mecsek déli lejtőjén,  a Mecsek legmagasabb csúcsa, a 682 méter magas Zengő lábánál, a 6-os fő közlekedési út mellett fekszik, Pécstől 19 kilométerre, Baranya megyében. Pécsvárad műemlékekben, idegenforgalmi nevezetességekben gazdag város. Mai képe is érzékelteti a hajdani királyi alapítású egyházi központ méltóságát. Ezt az évszázados képet meghatározza a Zengő előterében magasló katolikus templom és a vár. A  város országos ritkaságszámba menő látnivalója a 10. századi kápolna Géza fejedelem és István király idejéből, korabeli freskómaradványokkal. A települést szőlők és szelídgesztenye- erdő koszorúzza.

A Kis Bocz Pincészet a Mecsakaljai Borvidék pécsi körzetéhez tartozik. A vidéken kétezer éve termesztenek szőlőt, a jó minőség pedig a kiváló földrajzi adottságoknak köszönhető. Éghajlata Szubmediterrán jellegű, forró, napsütéses nyarak és a viszonylag enyhe telek jellemzik. A korán beköszöntő tavasz és a hosszú, napfényes ősz miatt az egyik legmelegebb, leghosszabb tenyészidejű borvidékünk. A déli lejtőket a Mecsek hegylánca védi az északi szelektől.

A családi vállalkozásban működő pincészet borai több alkalommal elnyerték a decemberenként megrendezésre kerülő pécsi bormustra "Luca Vére" díját.

Szolgáltatások, ajánlatok

A festői környezetben fekvő pince és vendégház borkóstolókkal majd azt követő, igény szerinti hideg- vagy meleg vacsorával várja a mecsekaljai borra kíváncsi borszeretőket.

Rendezvények:
Augusztus 15-20 között a "Szent István Napok" során zenei rendezvényeket, kiállításokat tartanak a várban és orgonakoncerteket a római katolikus templomban.

Október 18-án Lukács napján rendezik a "Leányvásár"-t minden páros évben. Programja: hagyományőrző népi együttesek seregszemléje, menettánc, gálaműsor, népművészeti kirakodóvásár a város központjában.

Minden páratlan évben "Gesztenyeszüret a Zengő alján" elnevezéssel tartanak szórakoztató rendezvényeket, ahol a város német és magyar tánccsoportjai, zenekarai adnak szabadtéri műsort a város központjában. Mindezt népművészeti kirakodóvásár, a helyi borok népszerűsítése és gesztenyeárusítás színesíti.

Nyitvatartás

Egész évben, csak előzetes bejelentkezés alapján. Előzetes bejelentkezés szükséges az érkezés előtt 2 nappal.

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.