Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Alsónyék

Garai PinceCím:7148 Alsónyék, hrsz 878
Telefon:+06 (20) 945-4377
+06 (20) 544-3612
E-mail cím:
Honlap:www.garaipince.com
Levelezési cím:Garai Zoltán
7695 Mecseknádasd, Kossuth u. 20.

Leírás

A szekszárdi borvidék egyik legszebb dűlőjében, a Nyéki-hegyen található 1883-ban épült sárközi présház adja a hátteret kézműves boraink elkészítéséhez. A 1,5 hektáros szőlőterületünk részben régi telepítésű kékfrankosból, részben új telepítésű Cabernet Sauvignonból áll. Lassan termőre fordul a 2015-ben ültetett kisebb Shiraz ültetvényünk is.
Boraink szép sikereket értek el a 2010. évi szekszárdi borversenyen (2 nagy arany), valamint a Magyarországi Németek Országos borversenyén számos arany és nagy arany éremmel 5 alkalommal elnyertük a legjobb termelőnek járó rangos elismerést is. A 2015. évi bátaszéki borversenyen elért aranyérmeinket a "Legjobb új borászat" címmel ismerték el.
A birtokunkat a még kézműves technológiával feldolgozható 5-6 ha nagyságig tervezzük növelni. Szeretnénk a sváb ételeket is felvonultató, hangulatos borvacsoráinkat visszatérő vendégeink mellett bővebb vendégkörrel is megismertetni.

A tájba illő borteraszunk, házias ételeket felvonultató borvacsoráink mind családi, baráti, mind céges csoportok körében kedveltek.
2016-ban csatlakoztunk a Szekszárdi Bormarketing Kft-hez, valamint a Szekszárdi Borászok Céhe is tagjai közé fogadott. 2016-ban és 2017-ben is bekerült kadarka sillerünk az egységes Szekszárdi Fuxli csapatába. Nagy előrelépés pincénk életében, hogy az idén először tölthetjük le 2015. évi Bikavérünket az egységes szekszárdi palackba.
2016-ban Cabernet Sauvignon - Merlot rosé cuveénk  Szekszárdon elnyerte a borvidék legjobb roséja díjat. Bár elsősorban vörösborokat készítünk, büszkék vagyunk a mind a fogyasztók, mind a szakmai grémiumok által díjazott rosé borainkra is. A 2016-os fehérboraink gyümölcsösségben, illatban, frissességben talán a 2015 évinél is jobbak lettek.
Jelenleg évi 8000 palackot készítünk.  Saját művelésű szőlőnk mellett a borvidék más településeiről is vásárolunk jó minőségű szőlőt. Így jelenleg a következő borok találhatóak meg kínálatunkban: Olaszrizling, Zöld Veltelini, Sauvignon Blanc, Frankos rosé, Kadarka fuxli, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot.

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkóstolók, borvacsorák tartása 50 főig. Szálláshely 6 fő részére. Családi, céges rendezvények helyszín, étkezés biztosítása.

Nyitvatartás

Előzetes telefonos egyeztetés alapján.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.