Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Tihany

Ferenc Pince

Cím:Tihany, Cserhegy 9.
Telefon:+36 (20) 922-6292
+36 (87) 448-575
Fax:+36 (87) 340-647
E-mail cím:
Honlap:www.ferencpince.hu
Levelezési cím:Punk Család
8230 Tihany, Cserhegy 9.

Leírás

Egy ősi kis halászfalu bazalttufából épült, náddal fedett házikókkal, girbe-gurba kicsiny utcákkal, a múlt ezernyi fellelhető emlékével, hagyományaival elbűvöl minden idelátogatót, és vissza-vissza várja.
E helyre oly jellegzetes bazalttufa képződmények melyek az egykori vulkáni eredetet igazolják (egyben a félsziget keletkezésének tanúi) vagy a különleges virágpompába öltözött rétek, a kellemes frissítő tiszta levegő mind e táj kincsei közé tartoznak.
És valljuk be, mai rohanó életvitelünkre a nyugodt, kellemes környezetben eltöltött pihenés, kikapcsolódás milyen jótékony hatással van!
Szabaduljunk el, még ha csak néhány órára is a mindennapokból, és töltődjünk fel mindazzal, amit ez a mediterrán klímájú félsziget csak kínálni tud nekünk!
Hol található még egy ilyen oázis, ami kincs a mai rohanó ember számára?
A válasz egyszerű: nem más ez, mint Pannónia Gyöngyszeme, a Tihanyi-félsziget.
Itt található Pince-Csárdánk a szépfekvésű Cser-hegyen, szőlőkordonok ölelésében.
S amint a Cser-hegyről leszalad a tekintetünk, előttünk pedig méltóságteljesen terül el a mi magyar tengerünk: a Balaton, amely óráról-órára ezernyi arcát tárja a kíváncsi látogató elé.
Had invitáljuk tehát Tihanyba, a Balaton egyetlen félszigetére kikapcsolódni, feltöltődni minden jóval.
2002-ben készült el a Ferenc Pincészet Boráriuma, amely nem csak a saját borok tárolására szolgál, hanem méltó emléket állít a félsziget borkészítési kultúrájának.
A római kortól kezdődően a XVIII. századig megtalálhatóak a szőlőművelés és borászat eszközei. Most már csak a szemünk gyönyörködik bennük, hisz használatuk elavult, újabb eszközök léptek a helyükbe.
Családunkban ősi hagyományai vannak a borkészítésnek, igaz, régebben ez csak "kisüzemben folyt", mára viszont nagy mennyiségben állítunk elő kitűnő minőségű fehér, vörös illetve rosé borokat.
Célunk az ezen a borvidéken honos borfajták fenntartása illetve a nagyközönséggel való megismertetése. A fehér borokat egy új módszerrel (reduktív) a vörös borokat hagyományos, oxidatív eljárással készítjük.
A borászat, mint minden más termelő tevékenység folyton fejlődik, új eljárások, új technológiák jellemzik. Szemünk előtt tartva mindezt így alakítjuk mindig a legjobb minőség elérése érdekében.
A minőségi, jó magyar bor bárhol a világon megállja a helyét. Ennek propagálására hoztuk létre több más bortermelővel együtt a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesületet. Fontos, hogy megismertessük a fogyasztókat a jó magyar borokkal, azok kultúrált fogyasztásával, hisz ez a mindennapi élet szerves részévé vált napjainkban.

Szolgáltatások, ajánlatok

Pincészetünk 100 fő befogadására képes, ahol a borkóstolás élvezete mellé bortájékoztatással is szolgálunk kedves vendégeink részére. És ha meghozza a jó bor az étvágyát, csárdánkban a borok mellé tájjellegű magyaros ételeket fogyaszthatnak
Pincészetünk a Balatonfüred - Csopak történelmi borvidék és a Tihanyi félsziget védett szőlőiből készíti borait, melyeket reduktív és oxidatív eljárással állítunk elő.
Pincészetünk 2001. évben elnyerte "az Év Borosgazdája" címet.

Nyitvatartás

Húsvéttól - októberig: 12-23 óráig
Szünnap: kedd

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.