Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Etyek

Etyeki Kúria

Cím:Etyek, Öreghegy
Telefon:+36 (22) 708-130
+36 (30) 922-5261
Fax:+36 (22) 708-014
E-mail cím:
Honlap:www.etyekikuria.hu
Levelezési cím:Etyeki Kúria Borgazdaság
2091 Etyek, Öreghegy Pf. 7.

Leírás

Az Etyeki Kúria Borgazdaság 1996-ban alakult egy régi sváb faluban, Etyeken. Az etyeki borvidék kb. 20 km távolságban Budapesttől délre található, híres száraz, napos időjárásáról, amely a Pilisi-hegység hideg szellőkéseivel keveredik.

A pincészet 10 ha saját szőlőbirtokon és 15 ha termeltetésben művelt szőlőterületen gazdálkodik. Fő fajta a Chardonnay, Savignon Blanc, Szürkebarát, Pinot Noir. De csodálatos Királyleányka ültetvények is találhatók az Öreghegy déli lejtőin.

A kézzel, 20 kg-os műanyag ládákba szedett szőlő közvetlenül feldolgozásra kerül, a pneumatikus préselés után a hőmérséklet szabályozott acélerjesztőkben, ahol fajtájának megfelelő hőmérsékleten és ideig erjed. Gazdaságunk 1000 hl erjesztő kapacitással rendelkezik. Erjesztés után saját, korszerű gépsoron kerül palackozásra. A borok egy részét barrique hordókban erjesztjük és érleljük 180 éves mészkő pincékben.

A borok a termelőhelyi adottságoknak és a modern technológiának köszönhetően üdék, finom gyümölcs illatokkal és elegáns, a fajtára jellemző zamatanyagokkal rendelkeznek, amely a harmónia és a több hónapos palackos érlelés során válik teljessé.

Megközelíthető: Budapestről M1-es autópályán a 15-ös km-ig, Biatorbágy Budapark kijáratáig. Stop táblánál balra. 1-es úton körforgalomnál Biatorbágy felé balra. Az út végén balra. A falu végén Etyek irányába 45 fokos szögben jobbra. Mikor elhagyta Etyek falut (falu vége tábla után rögtön) első utca balra, ahol Tábla jelzi az Etyeki Kúriát.

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkóstolás, pincelátogatás, étkezés.

Borkóstoláshoz hidegtálat, borkorcsolyát, megbeszélés szerint egytál ételt biztosítunk.

Nyitvatartás

Egész évben. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Borok


...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.