Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Etyek-

Debreczeni PincészetCím:Etyek- Újhegy
Telefon:+36 (30) 380-1295
+36 (1) 201-4882
+36 (30) 942-2449
Fax:+36 (1) 201-4981
E-mail cím:
Honlap:www.debreczenipinceszet.hu
Levelezési cím:Debreczeni Szőlőbirtok és Pincészet Kft.
Budapest, Nagytétényi út 18.

Leírás

Szőlőbirtok és Pincészet

A Debreczeni család két birtoka közül a nagyobbik (12 hektáros) szőlőbirtok az Etyek-Budai Borvidék-hez tartozó Csabdi-Vasztély község határában fekszik. A nagyrészt 7000 tőke/hektáros új ültetvény fele a jövőben a tradicionális pezsgő készítéshez ad alapanyagot, a másik része klasszikus, csendes borok termelését szolgálja. A szőlőfajták: Pinot Noir (4,5 ha), Chardonnay (4,2 ha), Sauvignon Blanc (2,3 ha), Sárga muskotály (1 ha).

Ültetvény

Az ültetvény földrajzi fekvéséből eredően, általánosságában jellemző az országos átlagnál pár fokkal alacsonyabb átlaghőmérséklet. Ezt ellensúlyozza a Szent László patak völgyének sajátos, kiváló benapozottságú, gyorsan melegedő, ugyanakkor enyhén szellős mikroklímája. A csapadékellátottság megközelíti az országos átlagot.
Az ültetvények talaja mészkövön kialakult magas aktív mésztartalmú lösz.
A dél-délnyugati kitettségű hegy-völgy irányban elhelyezkedő szőlősorainkat 1,8 x 0,8 m tenyészterületre ültettük.
Az egész ültetvényt alacsony kordon művelésmódra alakítottuk ki, rövid csapos metszést alkalmazunk.

Filozófiánk

A tulajdonosok birtokfilozófiájának lényege, hogy kizárólag saját szőlőből, a kiváló adottságú ültetvény erősen korlátozott termését feldolgozva készítsen nagy minőségű borokat évi 80-100 ezer palackos nagyságrendben. A magas tőkeszám és a talajhoz közeli tőke kialakítás előnyeit, az optimális termés mennyiség megválasztása mellett a lehető legmagasabb minőségű szőlő alapanyag megtermelése. Mindennek a lényege a szakszerűen, időben és nagy pontossággal elvégzett fitotechnikai munka, valamint a több lépcsős szüret alkalmazása. Utóbbi eljárás lehetővé teszi, hogy ugyanarról a tőkéről két-három menetben, az elkészíteni kívánt bortípusnak legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő szőlőt szüreteljük le, a pezsgő alapokkal kezdve, a rozén át, a nagy minőségű csendes borokig.

Vinifikáció

A kézzel szüretelt szőlő kis ládákban kerül a pincébe, ahol további szelekció után kerül feldolgozásra. A feltárás folyamatában cél a körülményekhez képest a lehető legkíméletesebb technikák alkalmazása. A vinifikáció során törekszünk a minél tisztább, a területre jellemző ízvilág kialakítására. Az erjesztés során célunk a minél naturálisabb fermentáció.

Borpaletta

A néhány év múlva piacra kerülő pezsgő mellett a hosszan érlelt burgundi típusú Pinot Noir, a Sauvignon Blanc és Chardonnay borok - illetve ezek házasítása - a fő termékek, amelyek mellett gyümölcsös, jó évjáratokban késői szüretelésű Sárga muskotály, valamint izgalmas Pinot Noir Rosé színesíti a palettát.

Szolgáltatások, ajánlatok

Pincészetünk hangulatos kóstolótermébe várjuk az érdeklődőket, ahol Debreczeni Kálmán vagy Debreczeni Dániel kalauzolásával nyerhetnek mélyebb betekintést borászatunkba.

A borkóstoló előtt ajánlatos előzetes bejelentkezés és egyeztetés, de az éppen arra tévedt vendégeinket is szívesen látjuk .Megéhezett vendégeinknek sajttállal és egyéb finomságokkal kedveskedünk.

Borkóstolónkból családoknak és csoportoknak (10 fő felett)kedvezményt biztosítunk.  Nyitvatartás

Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján.

Nyári időszakban:
Sze-P: 12-22
Szo: 10-23

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.