Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Velence

Velence Bence-hegyi Borkert és Borbarát ClubCím:Velence, Sárgaföldes u. 14.
Telefon:+36 (30) 238-7005
+36 (22) 589-012
E-mail cím:
Honlap:www.maylath.t-online.hu
Levelezési cím:Mayláth Endre
2481 Velence, Sárgaföldes u. 14.

Leírás

A középkori írásos emlékek szerint jó bort lehetett inni a velencei tó északi oldalán álló pincékben. Római kori időkből is maradtak emlékek a tó körüli szőlőtermesztésről. A Velencei-tó régiójában jelenleg 550 hektár szőlőültetvény van. Legnagyobb összefüggő ültetvény a Pázmándon a Hungarovin szőlőültetvénye. Fekvésileg és éghajlati adottságai miatt a legjobb minőségű borszőlőket a nadapi Csúcsos-hegy és a kápolnásnyéki Csekés-dülő szőlői adják. Jó borokat lehet készíteni a pázmándi, sukorói, pákozdi és az Agárd Csirib pusztán termett szőlőkből is. A legjobb fekvésű területen, Velence Bence-hegyen, az üdülőterületté való átminősítés és a parcellázások miatt szinte már nincs szőlőtermesztés.
A régió borait 6 borászati üzem állítja elő, melyek közül a legkisebb a Mayláth pincészet. A Mayláth pince kapacitása évi 30-50 hektóliter bor, mely 4-6 ezer palack bort jelent. A pincészet csak a régió válogatott szőlőiből kisszériában készít bort és palackos formában értékesít nagy részben a pincénél lévő Bence-hegyi Borkertben, kis részben borgyűjtőknek és éttermeknek  A borok üzleti forgalomba nem kerülnek.

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkóstolás, borbemutató, tájegység bemutatása.

Étkezési lehetőség: hidegtál, borkorcsolyák.

TAXI és sofőr szolgálat

Nyitvatartás

Május 1 és szeptember 31 között, bejelentkezés alapján 50 főig (csoportoknak érkezés előtt 1-2 nappal). A vendégek fogadása időjárásfüggő (kehelység).

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.