Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Somlóvásárhely.Vasút.u.14

Fazekas Borpince Vino-trans kft

Cím:Somlóvásárhely.Vasút.u.14
Telefon:+06 (30) 226-6677
+06 (20) 574-9334
+06 (88) 506-260
Fax:+06 (88) 506-261
E-mail cím:
Honlap:somlopezsgo.hu
Levelezési cím:Fazekas András
8481 Somlóvásárhely Vasút u.14 Vino-Trans kft.

Leírás

Fazekas borpince  

A Fazekas család vásárhelyi őseit már évszázadok óta somlói szőlősgazdák, vincellérek között találjuk. A Somló első szakképzett borásza is a családból került ki az 1800-as években, a mostani tulajdonos dédöregapja személyében.

Fazekas András birtokai a hegy legjobb fekvésű, déli - vásárhelyi - oldalán vannak, ezek a lejtők termik a legjobb minőségű, legzamatosabb somlai bort.

A déli hegykaputól már jól látszik a borászat központja, a piros cseréptetős, sárga Fazekas pince. Utunk elvezet az egykori apátsági pince mellett, ahol a tűzfal napóráján kívül érdemes megtekinteni a pince előterét is. Itt a somlói szőlőművelés és borászat helytörténeti kiállítása látható.

Felfelé egy szép tornyos épületet, a Schmall pincét látjuk. Az úttól egy kőhajításnyira található a Taposó kút, mely hazánkban az egyetlen ilyen szerkezetű rekonstruált kút.
Innen már csak néhány lépés felfelé a Fazekas borászat egyik központja, a Fazekas pince. Ha idáig eljutottunk, érdemes meglátogatnunk a déli oldal védőszentjének kápolnáját, a Szent Margit kápolnát.

A Fazekas pincében kitűnő évjáratú folyóborokat kóstolhatunk. Ínyencek ne feledkezzenek meg a híres óborkészletről sem! Tudatos munkával igyekszük kialakítani egy mini bormúzeumot, ennek köszönhetően 1990-ig visszamenőleg kóstolhatnak a látogatók somlai óborokat.


Szolgáltatások, ajánlatok

Borturizmus

A Fazekas-borpince szeretettel várja a Somló történelmi borvidékére az érdeklődő turistákat.
Családi pincészetünk, amely a Somló hegy déli oldalán található, több mint 200 éves. Szőlőtermesztéssel, bor-és pezsgőkészítéssel, illetve palackozással foglalkozunk.

A Somlói borturizmus keretében pincészetünkben lehetőségünk van csoportok (nyugdíjas találkozók, családi és baráti összejövetelek, jutalom rendezvények, osztálytalálkozók) fogadására 10-100 főig, a bor,- és pezsgőpalackozó meg- látogatására, pezsgőkóstolással egybekötve.

A páratlan szépségű környezetben lehetőség nyílik kirándulás szervezésére a Somlói vár, a kilátó, valamint az oly híres taposókút megtekintése. A taposókút hazánk egyetlen olyan kútja, amelyet a bizánciak már a Krisztus előtti évszázadokban ismertek, hazánkban a hegytetőkön álló várakban alkalmaztak víznyerésre.


A somlói borok -a Királyok bora- tüzesek, kemény, férfias karakterűek, magas sav,- és alkoholtartalmúak. A Somlón termett fehér borok a hosszabb érlelést meghálálják, igazi nagyságukat csak évek múlva mutatják meg.
Különösen igaz ez az egyik kuriózumra, a Juhfarkra, amely mellé a Furmint, Olaszrizling, Tramini valamint a Hárslevelű társul.

Nyitvatartás

H-sz 8-19-ig.ill telefonos egyeztetés alapján bármikor.

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.