A Dereszla Pincészet a Tokaji Borvidék egyik leggazdagabb történelmi múltjával rendelkező borászata. A jelenlegi pincerendszert 1944 után államosították. Az 1990-es évek privatizációs hullámában, 1992-ben került a Loire menti CANA tulajdonába. 2000-ben a Champagne-i D'Aulan család látta úgy, hogy érdemes ezt a gazdag történelmi múlttal rendelkező pincét újra felvirágoztatni. A pincészet boraihoz júniusban a Jardinette komponált megfelelő ételkíséretet, a Lapis Furminthoz pédául fiatal kakasmellet kínálnak spárgával és kaporral.
Vacsoramenü és a bemutatott borok
A kísérő ételek megálmodója Tóth Sándor konyhafőnök.
Tokaji Dry 2011
Kakukkfüves gyöngytyúk eszencia erdei gombás raviolival
Furmint "Lapis" 2010
Fiatal kakas melle kaporral és friss spárgával töltve parasztsonka gyűrűben
Fordítás - száraz 2004
Pecsenye libacomb ropogósra sütve vörös káposzta lekvárral és korong burgonyával
Aszu 3 puttonyos 2006
Házi készítésű meleg sajttorta fekete ribizli öntettel, édes fehérrépa chips-szel és friss oregánóval
Időpont: 2012. június 20. 19:00 óra
Helyszín: Budapest, Jardinette
A borvacsora ára: 8.900,- Ft. / fő
Asztalfoglalás: a Jardinette Kertvendéglőben személyesen, vagy telefonon.
Cím: 1112 Budapest, Németvölgyi út 136.
Tel: +36-1-248-1652, +36-70-9479966