- ferri_rosso, 2010. július 28. -
Kedves Borbarátok!
Pénteken, július 30-án, 14-18 óra között 4 bort kóstolhattok az Esszencia Borszaküzletben.
A Vylyan Pincészet jóvoltából megkóstolhatóak lesznek a pincészet 2009-es fehérborai, illetve legutóbbi somlói kirándulásunkkor szerzett 2 remekből is megbontunk 1-1 palackkal, az alábbiak szerint:
Vylyan Rizling 2009 - Friss, üde, illatos fehérbor, ami egyszerűen és testesíti meg a "mindennapok borát". Reduktív bor, ezért a könnyedebb műfaj kedvelőinek ajánljuk. Rajnai Rizling és Olaszrizling házasítása, melyben a citrusos üde zamatok (lime, ananász) társulnak a szép, határozott savgerinccel.
http://www.vylyan.hu/boraink/rizling
Vylyan Chardonnay 2009 - A világ egyik legismertebb szőlőfajtája. Selymes, telt, illatos száraz fehérbor. Részben reduktív, részben újhordós eljárással készül, amely kerekebbé, ízgazdaggá teszi. Így egészül ki a friss, lédús körtére, banánra, ananászra emlékeztető gyümölcsösség a vaníliás, virágos jegyekkel, leheletnyi mineralitással kísérve.
(http://www.vylyan.hu/file/BOR%20INFOK/VillanyiChardonnay2009%281%29.pdf)
Somlói Apátsági Pince Hárslevelű 2008 - A hárslevelű kötelező feladat a Somlón. A 2008-as évben sikerült először olyan minőségű és stílusú tiszta hárslevelűt szüretelni amilyent már régóta szerettünk volna fajtaborként is megmutatni. Egy rendkívül nehéz és küzdelmes évjárat gyümölcse és a szőlőmunkások erőfeszítéseiért nagy köszönet a természettől ez a bor. A Somlóhoz méltóan érett, koncentrált és intenzív amiből 1200 palackot töltöttünk le 2009 augusztus 4-én tíz és fél hónapos tölgyfahordós érlelés után.
(http://www.juhfark.hu/hu/termekek/2008/harslevelu/)
Spiegelber István Somlói Juhfark 2008 - Kevésbé a gyümölcsről, sokkal inkább a savakról és a termőhelyről szól. Íze gazdag, és megvan benne a somlói jelleg. Szép tétel. ****+.
(http://www.borbarat.com/archivum/showissue)
-------
(a kóstoló ingyenes, bejelentkezés nem szükséges)
Üdvözlettel:
Esszencia Borszaküzlet
Debrecen, Bajcsy Zs. u. 23-25