Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Gyöngyöstarján

Szőke PincészetCím:Gyöngyöstarján, Széchenyi u. 72.
Telefon:+36 (37) 372-539
+36 (37) 372-008
+36 (30) 965-4874
Fax:+36 (37) 372-008
E-mail cím:
Honlap:www.szokematyas.hu/
Levelezési cím:Szőke Mátyás
3036 Gyöngyöstarján, Jókai tér 28.

Leírás

A Mátrai borvidéken, Budapesttől mintegy 90 km-re, Gyöngyöstarjánban él és dolgozik a Szőke család, mely sok nemzedékre visszamenőleg foglalkozik szőlészettel-borászattal.

Szőke Mátyás a családi gazdaság vezetője műszaki végzettségű szakember, de a 70-es évek óta már intenzíven foglalkozik bortermeléssel. A pincei munkákban nagy segítség Zoltán fia, aki már borásznak tanult.

Mintegy 25 hektáron termesztenek főként Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Irsai Olivér Chardonnay, Zengő, Muscat Lunel, Kékfrankos és Cabernet szőlőfajtákat. Fehérborait irányított, hűtött erjesztéssel készíti, így a borvidék és a szőlőfajta illat-és zamatgazdagsága teljes pompával érvényesül boraiban.

A szőlőfeldolgozást és a teljes borászati technológiát a gyorsaság, kíméletesség és az igényesség jellemzi.

Az évi 150-200 ezer palackozott termék főként a borkereskedésekben és a vendéglátóiparban kerülnek értékesítésre.

Szőke Mátyás termelésének mennyiségét és minőségét is folyamatosan fejleszteni kívánja, mert hiszi, hogy következetes minőségi munkával a borvidék hagyománya és adottsága piaci sikerhez vezetnek.

A pincészet borászati tevékenységére az igényesség és a kíméletesség a jellemző.

A fehérborokat - fajtától függően - irányított hűtött erjesztés után palackos, nagy-, illetve kisfahordós (barrique) érleléssel készítjük. A vörösborok héjon erjesztéssel készülnek Kékfrankos, illetve Cabernet fajtákból. Egy részük hagyományos ászok hordós érleléssel nyeri el végleges illatos karaktereit, másik részüket a vaníliás-füstös jelleg kialakulása érdekében barrique hordóban érleljük.

Az üzem tárolókapacitása több mint 3.500 hl, melynek fele korszerű, inox acéltartály a többi ászokhordó, illetve barrique hordó.

Szolgáltatások, ajánlatok

Szőke Mátyás Pincészete egész évben nyitva áll az oda látogató borszerető közönség előtt. Előzetes megbeszélés alapján vállaljuk a csoportos pincelátogatásokat is. A borkóstoltatást színvonalas pincehelyiségünkben tudjuk lebonyolítani 20-30 fő részére.

A kóstoló helyiség berendezését egy noszvaji kézműves készítette, kézzel faragott tömör fából, amely jellegzetes borászati életképeket ábrázol. A pincelátogatások alkalmával lehetősége van a lelkes "borbarátok"-nak, hogy szakmai kérdéseiket feltegyék és megvitassák feltevéseiket a mátrai borvidék egyik legkiemelkedőbb borászával. A bemutatótermünk 50 fő befogadására alkalmas.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Nyitvatartás

Egész évben. Előzetes bejelentkezés szükséges az érkezés előtt 2 nappal.

Borok


...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.