Kegyes Éva Budapest, 1116, Hauszmann Alajos utca 2.
Leírás
Eger környékén évszázadok óta kiváló borokat állítanak elő úgy fehér, mind vörös szőlőfajtákból.
A családunk nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra.
Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére.
Jelenleg 58 hektáron gazdálkodunk, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ütetvény.
Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni.
Alacsony terheléssel segítünk a szőlőt ellenállóbbá tenni a betegségekkel szemben, ezzel a növényvédelmet a minimálisra szorítani, a legkevesebb és kizárólag "zöld" szerekkel permetezni.
A biodinamikus művelésre való törekvés keretében területeink regisztrálva vannak és megfelelnek az európai uniós előírásoknak.
Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük.
A borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és jó klímájú pince - a régió első kóser pincéje - segíti.
Szeretnénk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a borainkban rejtőző gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött egyedi zamatát.