Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Tokaj

Péter Szőlőbirtok és Pincészet

Cím:3910 Tokaj, Szerelmi Pincesor 13.
Telefon:+06 (30) 972-1050
E-mail cím:
Honlap:www.peterpinceszet.hu

Leírás

A Péter Szőlőbirtok és Pincészet családi vállalkozásként működik. A család generációkra visszamenőleg foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Birtokunk öt hektárnyi területen, öt dűlőben terül el. Hegyalja legkiválóbb klimatikus és edafikus adottságú területei között nyilvántartott Thurzó, Mézesmály, Bige, Mestervölgy és Mogyorós dűlők terméséből biztosítjuk a kiváló minőségű tételek alapanyagát.
Pincészetünk filozófiáj:
A Tokaj-hegyaljai termőtáj speciális adottságai, dűlőink kiváló fekvése valamint a legmagasabb szintű, és legkorszerűbb növényvédelmi ismeretek és a több évtizedes tapasztalat teszi lehetővé a mindig magas minőségű termés előállítását.
Prémium kategóriájú, neves, hazai és nemzetközi borversenyekről érmeket hozó borainkat csak kiváló minőségű szőlőből, a legprecízebb borászati munkával és technológiával, a hagyományok megőrzésével, tiszteletével és a legnagyobb elhivatottsággal készítjük.

A borok eredetiségét és minőségét garantálja

Péter Ákos - Szőlész-borász, Növényvédelmi szakmérnök
Péter József - Szőlész-borász, Növényvédelmi szakmérnök

Szolgáltatások, ajánlatok

Pincészetünk kínálatában megtalálhatók az alapborok (Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály) száraz, félszáraz, félédes és édes iskolázásban egyaránt. A fajtajelleg és a jellegzetes Hegyaljai ízvilág megjelenítése érdekében kombináljuk a legfejlettebb feldolgozási és hűtött erjesztési technológiát a tradicionális hordóhasználattal. Igyekszünk minden évjáratból kihozni a maximumot, a dűlőkink egyedi ízvilágának hangsúlyozása mellett.
Vendégeinknek lehetősege van megismerkedni a kis területen termesztett fajták (Kabar, Kövérszőlő, Zéta) különleges minőségű, egyedi boraival is.
A borkülönlegességek (aszúk, szamorodnik, fordfítás, máslás) bőséges kínálata, különböző évjáratokban áll a vendégek rendelkezésére a tökéletes kóstolási élmény átélésére.
Borászatunk vinotékájában lehetőség van a borok bemutatásával egybekötött borkóstolásra.
Borvacsora keretében is belekóstolhatunk a Tokaji életérzésbe és átélhetjük a pincészet filozófiáját. Itt bőséges magyaros vacsora eltöltése közben nyílik lehetőség a boraink megismerésére. Erre a célra 55 férőhelyes pinceág áll a vendégek rendelkezésére.

A borok eredetiségét és minőségét garantálja

Péter Ákos - Szőlész-borász, Növényvédelmi szakmérnök
Péter József - Szőlész-borász, Növényvédelmi szakmérnök

Nyitvatartás

Egész évben, a hét minden napján 10 órától este 8 óráig!

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.