Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Sióagárd-Leányvár

Margit-pince

Cím:Sióagárd-Leányvár pincefalu
Telefon:+06 (74) 315-550
+06 (30) 229-4293
+06 (30) 959-4029
E-mail cím:
Honlap:www.margitpince.hu
Levelezési cím:Faddi Varga János királyi főszakács
7171,Sióagárd-Leányvár pincefalu 864.

Leírás

Királyi borkóstolás


Sióagárd-Leányvár
Margit-pince

Sióagárd község Tolna megyében, 6 km-re a megyeszékhelytől, Szekszárdtól, a Sió és a Sárvíz találkozásánál, mintegy a két folyó ölelésében fekszik. Néprajza és népviselete a világon egyedülálló, a népviselet igen színes és gazdag, még ma is viselik ünnepnap, hétköznap egyaránt.
Leányvár pedig a falu "pincefaluja", amely nagyságára nézve az ország egyik legnagyobb, múzeális értékű pincefaluja, közvetlen Sióagárd mellett a Sió túloldalán lévő dombon épült fel, ahol szinte minden sióagárdi házhoz tartozóan felépült a tanya, présház, melyek közül sok a 100 évesnél régebbi, múzeális értékű épület.
A kilátás a domb tetejéről lenyűgöző. A két folyó, a Sió és a Sárvíz mintegy ezüstszalag fonja körbe a völgyben fekvő falut, Sióagárdot, s fentről nézve innét jól látható a két folyó találkozása is, miként egyesülnek folyóvá.
Ez a Leányvár nevű pincefalu egy fogalom: ha valakit vendégségbe hívnak a "Leányvárba" - ahogy a falubeliek mondják - az különb megtiszteltetés, mintha a faluban a saját házában látnának vendégül valakit. A pincefalu Leányvár-Sióagárd szimbólummá vált, s azonfelül, hogy művelt szőlőskert és borfeldolgozó terület, állandó baráti, családi összejövetelek színhelye és csodálatos fekvése remek kirándulóhellyé teszi. A Margit-pince a pincefalu szerves része.
Az utóbbi években nem csak egy-egy gazdánál történik a vendégeskedés, hanem különböző rendezvények színtere, melyek évről-évre emelkedő turista- és közönséglétszámot mutatnak, a rendezvények nemzetközivé váltak.
Kiváló fehérborairól híres, melyek szinte minden gazdánál jó minőségűek, a bortermelők pedig határainkon túl is hírnevet és elismerést szereztek.
A Leányvár a szekszárdi történelmi borvidék része, őstermelők lakják és már beindult a saját palackozású borok értékesítése is.

Szolgáltatások, ajánlatok

Királyi lakomákhoz királyi nedű


Mátyás király korabeli reneszánsz lakomáinkhoz és népi ételsorainkhoz fogásonként kóstolhatják a hozzáillő borokat.
Előételeinkhez:Fehér Kadarka, Rosée-k, Leányvári fehér cuvée borok
Főételeinkhez:Bikavér, Kadarka, Kékfrankos, testes vörösborok
Pecsenyékhez, sültekhez:Merlot, Cabernet és Rosée fajtákat kínálunk.

Program, látnivaló: Hímzésmúzeum megtekintése (Helytörténeti, néprajzi magángyűjtemény, mely Sióagárd népművészetét mutatja be.

Nyitvatartás

Az év minden napján, előzetes bejelentkezés alapján, 10 nappal a program előtt.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.