Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Badacsony-hegy

Laposa Pincészet

Cím:8261 Badacsony-hegy, Bogyai Lajos út 20.
Telefon:+36 (20) 928-8882
Fax:+36 (87) 431-425
E-mail cím:
Honlap:www.bazaltbor.hu

Leírás

Hagyomány és érték

Pannónia híres bazalthegyein emberemlékezet óta művelnek szőlőt. A Laposa Borpince borkölteményei ezeken a Balaton-felvidéki vulkáni hegyeken termett szőlőkből készülnek. A borkészítés tudománya náluk apáról fiúra száll. A Laposa József által elkezdett munkát ma már fia, Bence folytatja az édesapjától tanult tisztelettel a szőlő, a természet és a tradíció iránt. Boraik megalkotása közben hagyománykövetők, mert az adott termőhelyen elérhető legmagasabb minőségnél nem adják alább. Emellett így tisztelegnek azon elődök előtt, akik évszázadok alatt verejtékes munkával létrehozták a szőlőhegyek csodálatos világát és történelmi tragédiákat túlélve újra és újra erdőt irtottak, szőlőt telepítettek, metszettek, kapáltak, szüreteltek, majd koccintás után, lélekben megtisztulva énekeltek.
Az elhivatott munkának és persze a Balaton-felvidék csodálatos klímájának köszönhető, hogy a Badacsonyban, Szent György-hegyen, Csobáncon és Somlón termett szőlőből fahordókban érlelt Bazaltbor mára már fogalommá vált az igényes borkedvelők körében.
Múlt és jövő között

A Laposa Borpince a Badacsony déli oldalának közepén, a széles bazaltkővel kirakott út mentén található. Szürkebarát- és Kéknyelű-ültetvényei a hegy legmeredekebb, 30-40%-os lejtőin fekszenek, és ugyanitt találnak otthonra jelenleg telepítés alatt álló Furmint- ültetvényei is. A borászat legnagyobb területen termesztett fajtája azonban a Kárpát-medencében végleges otthonra lelt Olaszrizling. Kézműves borkölteményein túl a Laposa folyamatos fejlődéséről, valamint tulajdonosainak újító szelleméről is híres. Ennek köszönhetően 2009-ben egy független befektető segítségével belevágtak nemcsak saját vállalkozásuk, de egész Badacsony eddigi legnagyobb beruházásába. Egy a hagyományos eszközöket a legkorszerűbb megoldásokkal ötvöző borfeldolgozót építenek, amely egy óriási kóstolópincével és a legmagasabb igényeknek is megfelelő borhotellel egészül ki.

Az új Laposa azonban nemcsak lenyűgöző méreteivel hívja majd fel magára a figyelmet. Friss ötletek sokaságát felvonultató, modern szemléletű tervek alapján épül fel, amelyeket egyedülálló design jellemez. Ám ahogy a tulajdonosok számára boraik megalkotásánál is elsődleges szempont a tisztelet az ősök, a természet és a környezet iránt, úgy ezekről fejlesztéseik tervezésekor sem feledkeztek meg. A szőlőültetvénnyel tökéletesen harmonizáló, mégis minden szempontból modern épületegyüttessel a Pannon tájra jellemző szőlőhegyi hangulatot szeretnék a 21. században is megőrizni. Mindezeken túl, ahogy eddig mindig, most is készek áldozni az egész térség, beleértve a Balaton fejlesztésébe is. Így beruházásuk befejezése egyben az új Badacsony kezdetét is jelenti.

Szolgáltatások, ajánlatok

borkóstolás, saját borok forgalmazása

Nyitvatartás

nincs adat

...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.