Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Szigetcsép

Gál Szőlőbirtok és Pincészet

Cím:Szigetcsép, Szőlőtelep
Telefon:+36 (20) 971-8849
+36 (24) 418-585
Fax:+36 (24) 418-585
E-mail cím:
Honlap:www.galpinceszet.hu
Levelezési cím:Gál Csaba és Gálné Dignisz Éva
2317 Szigetcsép, Szőlőtelep

Leírás

Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő 110 hektár saját szőlőterület adja a Gál Szőlőbirtok és Pincészet 2004-ben épült borházának szőlő alapanyagát. A sziget a történelem folyamán túlnyomórészt királyi-királynői uradalom volt, s szőlőtermelői múltját már az 1569-es szőlőadó feljegyzések is bizonyítják.

A szőlőterületből 60 hektár 1999-2004. közötti fiatal telepítés. Minőségi fajtaösszetételben a Rajnai rizling, Olaszrizling, Szürkebarát, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos és a Pinot noir a meghatározó.

A pincészet 1000 hl rozsdamentes temperált tárolótérrel rendelkezik.

A borászati technológiát a terméskorlátozás, válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.

Pincészetünk megközelíthető az alábbi módon: Ráckeve irányából 8 km, Budapest felől 25 km, Szigetcsép - Szigetszentmárton között, a műút mellett.

Szolgáltatások, ajánlatok

Szigetcsépi borházunkban családias környezetben, 50 fős borbemutató termünkben, előre egyeztetett időpontban csoportos borkóstolásra van lehetőség, mely során bormúzeumunkból múzeális borokat is bemutatunk, igény szerint.

Szeretettel várjuk borklubok, borkedvelők, baráti társaságok érdeklődését!

A Duna és holtága, a ráckevei Duna-ág ölelésében fekvő Csepel-szigeten remek lehetőség nyílik a Duna-parti romantikus természetvilág és a sziget nevezetességeinek megtekintésére. Ízelítőül: a közelben lévő Ráckeve, a turisták kedvelt városa, amelynek legimpozánsabb épülete a Savoyai-kastély, a legelső világi barokk kastély Magyarországon. A Csepel-sziget híres horgászparadicsoma, az Angyali-sziget — amely itt osztja ketté a Duna-ágat — valamint megannyi vízparti üdülőterület és rendezvény nyújt kellemes időtöltést az érdeklődőknek (pl. Országos Nemzetiségi Fesztivál, Summerfest Nemzetközi Néptáncfesztivál, Nyitott Pincék Napja).

Nyitvatartás

Hétfő: zárva
Kedd-Péntek: 9-16 h
Szombat: 9-12 h
Vasárnap: zárva

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.