Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Gyöngyöstarján

Csernyik PinceCím:Gyöngyöstarján Deák F út 8.
Telefon:+06 (70) 619-0778
+06 (20) 352-7820
+06 (37) 372-085
E-mail cím:
Honlap:www.csernyikpince.hu
Levelezési cím:Csernyik István
3036 Gyöngyöstarján Deák F út 8.

Leírás

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves.
Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk, annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk, borokat melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.
A borok érlelése során folyamatosan válogatjuk, osztályozzuk a tételeket, ezzel az a célunk, hogy kiválasszuk fajtánkét a legszebb hordókat, melyeket külön 300-600 palackos tételekben töltünk le. Ezen kívül készítünk több fajtából álló, de azonos dűlőből származó házasított borokat is, mert hisszük, hogy így összetett és egyedi borokat tudunk készíteni. Azokat a tételeket, melyeket nem látunk alkalmasnak arra, hogy minket palackozott formában képviseljenek, lédig borként értékesítjük.

Nyitvatartás

Telefonos egyeztetés után szinte bármikor.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.