Cím: | Tolcsva, Arany János u. 31. |
Telefon: | +36 (47) 384-248 |
| +36 (30) 297-1319 |
Fax: | +36 (47) 384-248 |
E-mail cím: | |
Honlap: | www.babitspinceszet.hu |
Levelezési cím: | Babits László 3934 Tolcsva, Arany János u. 31. |
Leírás
A család Tokaj -Hegyaljához kötődő története IV. Béla koráig nyúlik vissza, amikor olasz telepesekként kerültek Hegyaljára, - akkor még Stipula néven - hogy meghonosítsák a szőlőművelés és borkészítés modern technológiáját.
A borászati tradíció a mai napig is nemzedékről nemzedékre száll. A szőlőkataszter I. osztályába tartozó szőlőbirtok a vulkanikus eredetű Zemplén hegység dél-délkeleti lejtőin található, a Bodrogszegi település határában fekvő Poklos dűlőben, valamint Olaszliszkán a Vayi dűlőben, és Tolcsván a Kincsem dűlőben.
Családunk, a helyi hagyományokhoz híven csak október végén kezdi meg a szüretet, amikor a szőlő már túlérett állapotba kerül. Az egyes dűlők szőlőtermését külön kezeljük a szürettől a palackozásig, a préslést pedig kíméletesen végezzük.
Az így kapott magas minőségű must képezi az egységesen színvonalas Babits borok alapját. A tokaji borok jellegzetes karakterének kialakulásában ugyancsak meghatározó szerepe van a pincének, a falakat borító nemespenésznek és a nagy hagyományú tölgyfahordóknak. A riolit tufába vájt, többszázéves pincék páratartalma, hőmérséklete állandó 10-12 fok.
Tolcsvai pincénk egy részét borkóstoltatásra alakítottuk ki. Itt az ínyenceket boraink "hazájában" fogadjuk, és lehetőséget biztosítunk a gazdag borkészletünk teljes feltérképezésére. A friss boroktól a kivételes ritkaságokon keresztül a Champion borokig 100 fős csoportokat is készséggel kalauzolunk és kóstoltatunk valamennyi Babits termékkel. Szegiben, a Babits Birtok új pincéje, a látogatók megismerhetik a borkészítés minden apró lépését.
Várjuk szeretettel Önt is, hogy a felejthetetlen ízek birtokában, gyarapítsa a tokaji borokat kedvelők, a Babits minőséget elismerők táborát, hiszen a filozófiánk a hordókba zárt minőséget takarja.
Szolgáltatások, ajánlatok
Borkóstolás, pincelátogatás, étkezés, múzeum, vinotéka.
Étkezési lehetőség: hidegtál, borkorcsolyák, megbeszélés szerinti.
Rendezvények:
- Zemplén Rally (október)
- Tokaji Borfesztivál (tavasszal és ősszel)
Nyitvatartás
Egész évben, 8.00 - 20.00 (igény szerint). Előzetes bejelentkezés szükséges az érkezés előtt 4 nappal.
Borok