Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Egri Borok Gálája

    - Katics Gergely, 2009. február 5. -


Az Egri Borvidékért Alapítvány és az egri borászok hagyományteremtő céllal hívták életre az Egri Borok Gálája elnevezésű rendezvényt, mely immár 3. alkalommal kerül megrendezésre. Idén február 14.-én a Magyar Tudományos Akadémián 10 órától 18 óráig találkozhatnak az egri borászválogatottal az érdeklődők.

Még a tavalyi év végén döntés született arról, hogy 2009- ben kik lehetnek tagjai az Egri Borvidéki Borászválogatottnak, de egységes bemutatkozásukra, csak február 14- én kerül sor, a Magyar Tudományos Akadémia termeiben. Az évente kiválasztásra kerülő borászatok számára, a válogatottban való részvétel, magas színvonalú munkájuk és a borvidékért való tenni akarásuk elismerését jelenti.

Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Egri Borok Gáláját, Kaló Imre nyitja meg. Ezt követően több mint félszáz borral ismerkedhetnek meg a vendégek, közük olyanokkal, amelyek még nem kerültek forgalomba, például, Bolyki: Cabernet Franc 2006, Kovács Nimród: NJK 2005, vagy olyanokkal, amelyeket már ismer a nagyközönség, de szinte lehetetlen beszerezni, például, St. Andrea: Pinot Noir 2003, Kaló Imre: Cabernet Sauvignon Rosé 2001. A háziasszony szerepét továbbra is Borbás Mária látja el. Újdonság viszont, hogy közel harminc féle bikavért kóstolhatnak az érdeklődők, az erre a célra külön felállított asztalnál. Hol tart az egri borászkodás? Milyenek a nagy egri borok és mi a jövőjük? Bolyki János, Demeter Csaba, Kovács Nimród, Gál Lajos, Ifj. Gál Tibor, Juhász Attila, Kaló Imre, Sike Tamás, Simkó Zoltán, Simon József, Dr. Lőrincz György, Thummerer Vilmos, és Vincze Béla, a bemutatott boraik segítségével igyekeznek a feltett kérdésekre válaszolni.

Izgalmas és rendkívüli napnak ígérkezik február második szombatja, hiszen a Borvidék harmadik alkalommal kap olyan lehetőséget, hogy egy napon az ország borkedvelőinek figyelme csak Egerre irányul.

További információk:
Egri Borvidékért Alapítvány
+36 20/9530-912
+36 36/515-436

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.