Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

A Slow Food Central Budapest bemutatja: Sajt! 2012

    - Pintér Noémi, 2012. március 20. -


    Szereted a sajtot, de eddig nem a magyar sajtok jutottak először eszedbe a szó hallatán? A Sajt! 2012 szeretné megmutatni, hogy itthon hányféle különleges sajtot készítenek. Lelkes, elkötelezett sajtkészítők tartanak kóstolóval egybekötött előadásokat a Slow Food Central Budapest által első ízben megrendezett eseményen. Hogy tovább fokozzuk az élményt, felkértünk négy borászt, hogy egy-egy sajtot boraikkal kísérjenek. A Sajt! 2012 a Terra Hungarica Kékfrankos Napja elő kerül megrendezésre.

A program:

Sándor Tamás - Bükki Sajt, Eger
http://www.bukkisajt.hu/
A hazai sajtkultúra terjesztésének egyik kulcsfigurája, a szakácsból lett sajtkészítő arról beszél majd, honnan indult, és hol tart ma a magyar sajtkészítés.

Bemutatásra kerülő sajtok:
Kecske és tehén orda
Félkemény kecskesajt
Hegyvidéki érlelt tehénsajt
Fahamuban érlelt tehénsajt
A borkíséret az egri St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészettől érkezik.

Nagy Zsuzsa, - Zsuzsa asszony, Etyek
Az etyeki Stelázsi Piac működtetője nemcsak sajtkészítőként vállal fontos szerepet, hiszen a helyi termelők összefogásában is komoly érdemekre tett szert.

Bemutatásra kerülő sajtok:
Félkemény tehénsajt
Paprikás félkemény tehénsajt
Kaskaval
Parenyica
A borkíséret az etyeki Hernyák Birtokról érkezik.

Balla Enikő - Kácsárd
A kecskesajt készítő maga gondozza, neveli állatait. A világtól visszavonultan, a Tokaji borvidék távoli csücskében élő Balla Enikő a kézműves hagyományok egyik legautentikusabb reprezentánsa.

Bemutatásra kerülő sajtok:
Sózott, natúr krémsajt
Friss, lágy kecskesajt
Érlelt, lágy kecskesajt
Mézzel ízesített krémsajt
A borkíséret a Tokaj Penditstől érkezik.

Pozsa Panni - Panni Sajtműhelye, Biatorbágy
http://www.hazisajtkeszites.hu/
Alig fél év után már fehérpenésszel érlelt sajtokat készített, lelkesedése, kísérletező szelleme azóta sem csökkent. Tanfolyamain szívesen megtanítja az érdeklődőknek a sajtkészítés rejtelmeit, és honlapján is a saját sajt megalkotására buzdít.

Bemutatásra kerülő sajtok:
Fehérpenészes tehénsajt
Égetett kérgű zöld tehénsajt
Rúzsos-fehérpenészes tehénsajt
Faszénporos tehénsajt
A borkíséret a mátrai Losonci Pincétől érkezik.

Időpontja: 2012. április 21.
Kezdés: 10:00-kor
Helyszín: Gerbeaud Ház - Budapest, V. kerület, Vörömarty tér 7-8.

Jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért javasoljuk azok előzetes megvásárlását, előfordulhat, hogy a helyszínen már nem lesz lehetőség a belépő megváltására.

A jegy ára:
Slow Food tagoknak 3000 Ft
nem Slow Food tagoknak 3500 Ft

Jegyvásárlás: http://www.terrahungarica.hu/

A jegy ára magában foglalja a négy előadás meghallgatását, minden előadás alatt négy sajt és egy bor megkóstolását.

További információ:
http://www.slowfood.com/
Tóth Adrienn, Slow Food Central Budapest
06-30-740-8261

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.