Szeptember 25-én Óbuda újonnan megnyíló, valójában több mint 220 éves éttermében baráti hangulatú borvacsorát rendezünk, amelyen a híres szekszárdi pincészet borait kínáljuk finomabbnál finomabb ételek kíséretében. A betérő vendégek a 19. századi sokszínű Óbuda világába kerülnek, ahol elsőként kóstolhatják meg a Takler család legújabb borát, a Takler Bartina Cuvée 2006-t.
A kitűnőnek ígérkező borvacsorának a Symbol Budapest 220 éves Pinceétterme ad otthont, amely szeptember végétől teljes kínálattal várja vendégeit. Az eredeti magyar, zsidó és sváb receptek szerint készült ételek, a korabeli látványkonyha és a mindig barátságosan izzó búboskemence az 1800-as évekbeli sokszínű Óbuda nagypolgári világát idézi.
Az étterem kiemelkedő eseményeinek ígérkeznek azok a havonta megrendezésre kerülő borkóstolók, melyeken minden alkalommal egy-egy hazai termelő mutatja be kínálata legjavát egy gondosan összeállított, kötetlen hangulatú vacsora alatt.
A Takler Pincészet borai felölelik a Szekszárdi borvidék egész kínálatát a könnyed rosétól a jellegzetes Kadarkán és Bikavér Reserven át a testes, szelektált vörösborokig, mint például az épp nálunk debütáló Bartina Cuvée. A családi vállalkozás sikerének titka boraik egyedi karakterében rejlik, melyeket a szekszárdi fűszerességen túl koncentráltság, íztöménység és bársonyos lágyság jellemez.
Menü:
Takler Rosé Cuvée 2007
Citrusos gyümölcsökkel marinált borjúfalatok, könnyű rosé mártással és eperrel