Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Kiválasztották az egri főiskola borát

    - Pintér Noémi, 2011. december 23. -


    Sike Tamás 2009-as évjáratú Egerszóláti Olaszrizlingje nyerte el az Eszterházy Károly Főiskola Fehérbora 2012 címet az intézmény által kiírt borversenyen, vörösbor kategóriában pedig az Egri Korona Borház 2008-as Selection Egri Merlot-ja lett a győztes - adta hírül az intézmény sajtószóvivője

    A cím elnyerése egyben azt is jelenti, hogy a mintegy 10 ezer hallgatót oktató felsőoktatási intézmény a 2012-es évben a díjnyertes borokat kínálja a vendégeknek a különböző rendezvényeken - közölte Csáfor Hajnalka.

   Mint elmondta: a zsűri rekordszámú, mintegy 40 benevezett bor közül választotta ki a két nyertest; fehér kategóriában 15, vörös kategóriában pedig 25 bor versengett a cím elnyeréséért.

   A borokat Pók Tamás borász elnöklete mellett, a szokásos nemzetközi szinten elfogadott 100 pontos vakbírálati módszerrel rangsorolta a neves egri borászok alkotta szakmai, majd a főiskola vezetőiből és szakoktatóiból álló társadalmi zsűri.

   A verseny presztízsét jelzi, hogy évről évre emelkedik a benevezett borok száma; az eddigi csúcsot a tavalyi esztendő tartotta 32 pályázó egri borral.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.