A Szent Tamás borászat életelve igen egyszerűen fogalmazható meg: a mádi dűlők mindenek felett. A két neves hegyaljai borász, ifj. Szepsy István és Balassa István szerelmesei a tájnak, a szőlőnek, a bornak. Hiszik és vallják, hogy a mádi terroir olyan érték, melyet védeni kell és amiből a legjobbat kell kihozni. Ha kedvünk tarja erről megbizonyosodni, utazzunk el Tokaj-hegyaljára egy Szent Tamás hétvégre, tanuljunk az ásványokról, a tokaji borkészítési technológiákról, de ami a legfontosabb: kóstoljunk és ismerjünk meg közelebbről annyi dűlőt, amennyit csak lehet.
Az Andrássy Rezidencia programcsomagjának tartalma:
December 2-án, pénteken kőzet bemutató: ásványok, rétegek és a szőlő kapcsolata.
December 3-án, szombaton egész napos borkóstolás - minden, amit a tokaji borról tudni szeretett volna. Pincelátogatás és 3 boros kóstoló a mádi Szent Tamás pincében.
Este gyertyafényes adventi vacsora a szálloda hangulatos télikertjében Nagy Attila ételkreációival és Szent Tamás borokkal, zongorakísérettel.
A menü:
Hideg kacsamáj házi csipkebogyó lekvárral.
Folyami hal "consommé" füstölt harcsával és füstölt pisztránggal.
Serpenyőben sült fürj lila káposztával és gesztenyés rétessel.
Molten csokoládé torta erdei gyümölcs culival és vanília fagylalttal.
További információ: andrassyrezidencia.hu/