Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Napi egy pohár bor növeli a rák kockázatát?

    - Pintér Noémi, 2011. november 25. -


    Egy kutatás feltárta, hogy naponta már egy fél pohár bor is növelheti a rák kockázatát.

    Ehhez a tudósok még azt is hozzátették, hogy egyáltalán semmilyen mennyiségű bor sem tesz jót. A Párizsban található Nemzeti Rákkutató Intézet vizsgálata azt találta, hogy egy egységnyi alkohol - a standard 175 ml-es, átlagos szesztartalmú bor felének a megfelelője/nap - 9%-kal növeli a vastagbélrák és 168%-kal a száj-, illetve torokrák kialakulásának kockázatát.

    Dominique Maraninchi, az intézet igazgatója elmondta: "A kis napi adagokban fogyasztott alkohol a legártalmasabb. Nem létezik olyan mennyiség, bármilyen kicsi is legyen, ami jót tenne."

    Az adatok alátámasztják azokat a korábbi eredményeket, hogy az alkohol növeli néhány rákfajta kialakulásának kockázatát. A dohányzás és az italfogyasztás együttesen pedig még inkább fokozza ezt a kockázatot.

    A téma legátfogóbb vizsgálatát a szakirodalomban a Nemzetközi Rákkutatási Alap végezte, amely arra a következtetésre jutott, hogy az alkohol növeli a száj-, gége-, torok-, vastagbél-, máj- és emlőrák kockázatát.

    A jelentés szerint rengeteg az adat arra vonatkozóan, hogy a több alkohol nagyobb kockázatot jelent, és nem létezik olyan szint, amely ne növelné némely rákfajta kockázatát.

    A tudósok eddig úgy gondolták, hogy a kis mennyiségekben fogyasztott alkohol jót tesz a szívnek, ez viszont mostanra már vitatottá vált.

Az eredeti cikk itt olvasható: http://www.dentistry.co.uk/news/news_detail.php?id=1730

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.