Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Tiszta bort a pohárba!

    - Pintér Noémi, 2011. november 24. -


    Az első jelentés alapján eddig összesen 7000 hektoliter Európai Unióból származó bort ellenőrzött a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH), ebből a legtöbbet, 5500 hektolitert Bács-Kiskun megyében - válaszolta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Font Sándor azonnali kérdésére a Parlamentben. A kormánypárti képviselő az Olaszországból sokszor számla nélkül beáramló olcsó bor ellen sürgetett lépéseket.

    Az ellenőrzések fokozásával azt kívánjuk elérni, hogy az importot bonyolító vállalkozások ne juthassanak jogtalan előnyökhöz azzal, hogy a jogszabályi előírásokat kikerülik. Ahol szükséges, ott a kellő szankciókkal fogunk fellépni - jelentette ki a miniszter.

    Fazekas Sándor 2011. november 9-én rendelte el az import borok kiemelt ellenőrzését a hazánkba érkező külföldi borok nagy mennyisége miatt. Az MgSzH a borok első magyarországi tárolási helyén: nagy- és kiskereskedelmi egységekben, elosztó központokban, hűtőházakban és előállító létesítményekben ellenőrzi, hogy a borok megfelelnek-e az élelmiszerjog előírásainak.

    A vidékfejlesztési miniszter egyetértett Font Sándor felvetésével, miszerint nemcsak a borok élelmiszerbiztonsági adatainak vizsgálatára, hanem közúti, vámszaki ellenőrzésre is szükség van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közreműködésével.

    Fazekas Sándor felhívta a figyelmet azonban arra, hogy az import borokat magyar borászok egy része hozza be és árulja hazánkban, ki tudja, milyen címkék alatt, károkat okozva ezzel az egész ágazatnak. Erről a kérdésről tisztázó vitát kell folytatni a borásztársadalommal - hangsúlyozta a vidékfejlesztési miniszter.

(Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium)

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.