Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

18. Paksi Gastroblues Fesztivál (júl.1-4.)

    - Katics Gergely, 2010. július 2. -
Paks a harmadik évezred első évtizedének végén is várja a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit, vagy a pusztán csak óvatosan kíváncsiskodókat. A tizennyolcadik Gastroblues Fesztivál úgy tartja meg hagyományait, hogy közben egy-egy apróbb újítással szolgál a visszajáró vendégeknek, és persze várja a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosának vendégeit is. A korábbi évek bizonyították, hogy a jó zene, az ínycsiklandó ételek, a zamatos borok nemzedékeket - ezen belül családokat - vonzanak a rendezvényre, baráti egységbe forrasztanak évente csak egyszer találkozó idegeneket, akik aztán blues-barátként válnak el a fesztivál végén.
Támogatóinknak köszönhetően - akik a nehezedő gazdasági viszonyok között is segítőkezet nyújtanak -, ez évben is több nagyszerű produkciót állíthatunk a közönség elé. A bluestól a jazzig vagy pontosabban az idei fesztivál kronológiájához igazodva a jazztől a bluesig mindenki megtalálhatja kedvenc stílusát, azon belül is a műfaj egy-egy specifikus irányzatát. A tizennyolcadik évébe lépő, az emberi életkorban nagykorúnak számító Gastroblues Fesztivál terveiben ugyancsak jeles, nemzetközileg elismert és magasan jegyzett előadók meghívása szerepel. A következő zenekarokkal már lezárultak a tárgyalások a nyári paksi fellépésre: Popa Chubby, Kellie Rucker (USA), Roger Chapman, Ken Hensley - Ex Uriah Heep, Jethro Tull (UK), Texas Flood (SRB). A magyar előadók közül jelen pillanatban biztos fellépőnek ígérkezik a Benkó Dixieland Band, Berki Tamás Band, HársHegy Band, Keresztes Ildikó Band, Pribojszki Mátyás Band és a Kormorán együttes. A hagyományos templomi koncertek szombat délelőtt a szokásos helyszínen lesznek megtartva. Fellépnek Ken Hensley, Kellie Rucker, Kormorán, HársHegy Band és Pribojszki Mátyás és Varga János.
A Fesztivál ezúttal úgynevezett nulladik nappal indul az ESZI Sportcsarnokban. Ezen a csütörtöki napon a jazz zenészeké a főszerep. A Fesztivál történetéből a dixieland műfaj eddig hiányzott.
A főzőversenyek a szokásos módon vasárnap kora délelőtt indulnak. A közönség kóstolójeggyel szavazhat. A borral készült ételek kategóriájában az elmúlt évi tizenhetedik fesztiválon 149 fajta étellel rekordot állítottunk fel. A borbarát találkozón a történelmi borvidékek borászai (Eszterbauer, Légli, Takler, Tiffán és mások) személyesen mutatják be boraikat, és vendégül látnak határon túli magyar borászokat is.
Minden kedves vendégünknek jó szórakozást és jó étvágyat kívánunk ezen a kellemesnek ígérkező első júliusi hétvégén.

További információk: www.gastroblues.hu

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.