Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

További borok

  • Szeremley Rizling (2005)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Muscat Ottonel (2003)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Szürkebarát (2004)
    száraz fehérbor
    ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Kéknyelű (2004)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Pinot Noir (2005)
    száraz vörösbor ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Óvörös (2003)
    száraz vörösbor ...tovább
  • Szeremley Hableány (2004)
    száraz fehérbor ...tovább

  ...vissza a pincészet oldalára
  ...vissza a település oldalára
  ...vissza borvidék oldalára

Szeremley pincészet - Szeremley Badacsonyi Szürkebarát



Forgalmazott évjárat(ok): 2004
Főbb jellenzők: száraz fehérbor

Leírás

Badacsonyban megőriztük ezt az ősi fajtát, mely a Chardonnay előtt Burgundia hagyományos fehérszőlő-fajtája volt. Almavirágszirmos lágy illata és barátságos savai mellett diszkréten gyümölcsös, tiszta vonalvezetésű bor. Mint egy forrásvízzel öntözött virágoskert, hol a világos tónusokban harmonizáló színek gazdagsága szinte zavarba ejtő.

A badacsonyi borvidék szépségei e borban elegáns kellemességgel köszönnek vissza. A természetet és a több ezer éves badacsonyi hagyományokat tiszteletben tartva alkalmazzuk a legmodernebb technológia eredményeit.

Régóta vártunk egy ilyen kedvesen nagyformátumú Szürkebarátra. Üde bodzavirágos, akácnektáros illattal köszönt. Tiszta aranytükrű és ízében, illatában is tiszta vonalvezetésű bor. Ízében érett ringlóra és egzotikus gyümölcsökre ismerünk. Pazar kerekségével, tökéletesen integrált hordós érlelésével és finom savegyensúlyával kiemelkedő évjáratú, nemzetközi viszonylatban is egyedülálló Szürkebarát, mely ékesen bizonyítja, miért vált Badacsony büszkeségévé ez a fajta.

Gasztronómiai ajánlat: Szépsége borjú, lazac, szószos halak, gombás ételek (rántott gomba), zöldszószos tészták mellett kiválóan érvényesül, de az évjárat értékei ezen jóval túlmutató kísérletezésre invitálhatják az ínyenceket.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 fok Celsius

...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.