Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

További borok

  • Szeremley Rizling (2005)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Muscat Ottonel (2003)
    száraz fehérbor
    ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Szürkebarát (2004)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Kéknyelű (2004)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Pinot Noir (2005)
    száraz vörösbor ...tovább
  • Szeremley Badacsonyi Óvörös (2003)
    száraz vörösbor ...tovább
  • Szeremley Hableány (2004)
    száraz fehérbor ...tovább

  ...vissza a pincészet oldalára
  ...vissza a település oldalára
  ...vissza borvidék oldalára

Szeremley pincészet - Szeremley Badacsonyi Muscat Ottonel



Forgalmazott évjárat(ok): 2003
Főbb jellenzők: száraz fehérbor

Leírás

Badacsonyban a Muskotály szárazon is máshol fellelhetetlen kerekséggel és komplexitással (extraktédességgel) bír, sőt így még szebben érvényesülhetnek a fajta rejtett tartalékai. Igazi örömbor, mely mindjárt az étkezés elején vagy hosszú beszélgetés közben jó kedvre hangol mindenkit és még a legszigorúbb borértőket is megszabadítja a fajtával kapcsolatos előítéleteiktől... A hagyomány szerint a hölgyek kedvence, de persze a gyengébb nem híveinek is igen kedves. Született apéritif-tehetség. Érzékien gyümölcsös, kihívóan kellemes és csábítóan üde ez a száraz muskotály, mely apéritifként mindjárt a kóstoló elején felébreszti érzékeinket és jobb kedvre hangol. A szőlő ízgazdagságának teljességét hordozó illata édesen gyümölcsös-nektáros, sőt mézes. Friss, szinte ropogós savai mindig üdévé teszik, a legforróbb nyárban is. Akácvirág-nektáros palackbuké emeli szívünkhöz kedvességét, ami a szájban friss ringlóhéjjal párosulva bontja ki kellemes és különlegesen hosszú utóízét. Kóstolásának élményét az egyhónapos ászokhordós érlelés varázsolja teljessé.

Mivel a fajta erényeit újborként mutatja meg leginkább, a pincészet az erjesztésnél és az érlelésnél is a frissesség és a komplexitás megőrzésére törekedett. A badacsonyi borvidék szépségei e borban elegáns kellemességgel köszönnek vissza.

Gasztronómiai ajánlat:
Aperitifként, gyümölcsös szárnyasételekhez, illetve könnyebb desszertekhez vagy baráti beszélgetéshez ajánljuk.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 fok Celsius

Elnyert díj:
ezüst Vinalies Internationales (Párizs, 2006)

...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.