Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

További borok

  • Szentgyörgy-hegyi Ottonel Muskotály (2008)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szentgyörgy-hegyi Rajnai Rizling (2007)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szigligeti Szürkebarát (2006)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szentgyörgy-hegyi Szürkebarát (2007)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szentgyörgy-hegyi Olaszrizling (2006)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szigligeti Olaszrizling (2008)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szigligeti Olaszrizling - Kabócás (2006)
    száraz fehérbor
    ...tovább
  • Badacsonyi Muskotály (2009)
    száraz fehérbor ...tovább
  • Szentgyörgy-hegyi Olaszrizling (2008)
    száraz fehérbor ...tovább
  • LEGENDA Cabernet Sauvignon (2008)
    száraz vörösbor

  ...vissza a pincészet oldalára
  ...vissza a település oldalára
  ...vissza borvidék oldalára

Szászi pincészet - Szigligeti Olaszrizling - Kabócás



Forgalmazott évjárat(ok): 2006
Főbb jellenzők: száraz fehérbor

Leírás

A Kabócás dűlőből, ökológiai termesztésből származó szőlőből készült, ahol október elején az ültetvény 30% -án az összes fürtöt leszüreteltük. Spontán erjesztéssel száraz borrá erjedt ki, 14 hl -es tétel. (13,5 v/v) A pince zászlós bora. Mély aranysárga színű, illatában magával ragadó - bazaltkő az első szippantás, ringatva mézontófű, tearózsa, hárs, túlérett szőlőszemek sejlenek fel. A dűlő itt felülírja a fajtát a riolittufából nyert ásványosság és a botrytiszes szemek túlérett gyümölcsös, tropikus jegyei gazdag harmóniába olvadnak. Széles, vastag, húsos ízvilág. Lekerekített, szép savak. Száraz próbában csipkebogyószörp és borostyánlevelű repkény illatú. 2007 -ben a Balatoni Borok Versenyén legmagasabb pontszámot elért aranyérmes száraz bor 2007 -ben, az első Országos Pusztai Bioborverseny legmagasabb pontszámot elért bora A Balaton-felvidéki Nemzeti Park megalakulásának 10. évfordulója alkalmából alapított díj első nyertese: Nemzeti Park Legjobb Bora. 12 C° -on ajánljuk fogyasztani. Beszélgetéshez, elmélyüléshez is remek, ha étkekkel párosítjuk ügyeljünk a gyümölcsös frissesség megőrzésére, nem szabad vastag szószokkal agyoncsapni, tiszta vonalak, klasszikus ízek illenek hozzá. Spárgával is csodás.

...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.