Főbb jellenzők: száraz vörösbor
Leírás
A Villányi borvidék első meghatározó kékszőlő fajtája a kadarka volt. Soha ilyen későn nem szüreteltük még e fajtát, mint 2006 meleg, napos őszén. Az eredmény egy izgalmas bor, a cseresznye, a narancs, a szárított füge, a puncs, a mandula és fekete bors jegyeivel. A bor friss gyümölcsösségét élénk savai emelik ki, ezt egészíti ki a fűszeresség, ami egy kadarkát igazán kadarkává tesz.
Soha ilyen későn nem szüreteltük még e fajtát, mint 2006 meleg, napos őszén.
A borkészítésben a gyümölcsösség kiemelésére helyeztük a hangsúlyt. A pinot noir-nál bevált módon, a hideg macerációt gyors, intenzív erjesztés követte, majd 3-4 éves barrique hordókban érleltük fél éven keresztül.
Az eredmény izgalmas bor lett, a cseresznye, a narancs, a szárított füge, a puncs, a dohány és a fekete bors jegyeivel. A bor friss gyümölcsösségét élénk savai emelik ki, ezt egészíti ki a fűszeresség, ami egy kadarkát igazán kadarkává tesz.
...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben